Νέες δωρεές του Σόρος- Ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δίκτυο πανεπιστημίων

Νέες δωρεές του Σόρος- Ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δίκτυο πανεπιστημίων Ο Αμερικανός επενδυτής και δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος σχεδιάζει να δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πανεπιστήμια για την ενίσχυση της δημοκρατίας και την εκπαίδευση των καταπιεσμένων κοινοτήτων. Επιδιώκει τη σύνδεση των υπαρχόντων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο σε ένα δίκτυο, ως απάντηση στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τα παγκόσμια κινήματα διαμαρτυρίας και τις πολιτικές αριστερές τάσεις. «Πέρυσι, οι μεγαλύτερες δυνάμεις - οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ρωσία - παρέμειναν στα χέρια δικτατόρων ή όσων θέλουν να είναι δικτάτορες και ο αριθμός των αυταρχικών ηγετών συνέχισε να αυξάνεται», δήλωσε ο 89χρονος δισεκατομμυριούχος στο ετήσιο δείπνο που έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον Τζορτζ Σόρος, θα αποτελέσει μέρος του δικτύου. Ο Σόρος δήλωσε ότι αποφάσισε τη μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου του από τη Βουδαπέστη στη Βιέννη πέρυσι, γιατί η Ουγγαρία έπαψε να θεωρεί έννομο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Μέρος των κονδυλίων του Σόρος θα διατεθεί στους σπουδαστές προσφύγων και φυλακισμένους, στους σπουδαστές των Ρομά και των Ροχίνγκια. Ο Σόρος έχει επικρίνει πολιτικούς όπως τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος τον κατηγόρησε για προώθηση και χρηματοδότηση της παράνομης μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη. Η ομιλία του Σόρος Βίντεο: https://www.facebook.com/bloombergbusiness/videos/1082923955403268/ The Hellenic Information Team





Ο Αμερικανός επενδυτής και δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος σχεδιάζει να δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πανεπιστήμια για την ενίσχυση της δημοκρατίας και την εκπαίδευση των καταπιεσμένων κοινοτήτων.


Επιδιώκει τη σύνδεση των υπαρχόντων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο σε ένα δίκτυο, ως απάντηση στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τα παγκόσμια κινήματα διαμαρτυρίας και τις πολιτικές αριστερές τάσεις.


«Πέρυσι, οι μεγαλύτερες δυνάμεις - οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ρωσία - παρέμειναν στα χέρια δικτατόρων ή όσων θέλουν να είναι δικτάτορες και ο αριθμός των αυταρχικών ηγετών συνέχισε να αυξάνεται», δήλωσε ο 89χρονος δισεκατομμυριούχος στο ετήσιο δείπνο που έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον Τζορτζ Σόρος, θα αποτελέσει μέρος του δικτύου.


Ο Σόρος δήλωσε ότι αποφάσισε τη μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου του από τη Βουδαπέστη στη Βιέννη πέρυσι, γιατί η Ουγγαρία έπαψε να θεωρεί έννομο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.


Μέρος των κονδυλίων του Σόρος θα διατεθεί στους σπουδαστές προσφύγων και φυλακισμένους, στους σπουδαστές των Ρομά και των Ροχίνγκια.


Ο Σόρος έχει επικρίνει πολιτικούς όπως τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος τον κατηγόρησε για προώθηση και χρηματοδότηση της παράνομης μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη.




Η ομιλία του Σόρος
Βίντεο: https://www.facebook.com/bloombergbusiness/videos/1082923955403268/

The Hellenic Information Team
Σχόλια