«Επιτυχία του Τραμπ η αεροπορική σύνδεση Βελιγραδίου- Πρίστινα»

«Επιτυχία του Τραμπ η αεροπορική σύνδεση Βελιγραδίου- Πρίστινα» Με τη συμφωνία για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενες διπλωματικές πηγές, θεωρούν ότι αποδεικνύονται οι έντονες συνομιλίες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας. «Μια άλλη νίκη», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, αναφερόμενος στη συμφωνία για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης Βελιγραδίου-Πρίστινα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε μάλιστα φωτογραφία της τελετής της υπογραφής στην αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο στο Twitter. Η σερβική εφημερίδα ‘Danas’ αναφέρεται τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι «όλοι δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, ωστόσο, για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια θα πραγματοποιηθούν απευθείας πτήσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου», ευχαριστώντας τους πρέσβεις Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν και Ρίτσαρντ Γκρενέλ. Η συμφωνία υπογράφηκε από αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομίας της Σερβίας με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Ρίτσαρντ Γκρενέλ και Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν - σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα, μια από τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας είναι η κατάργηση του φόρου επί των Σερβικών προϊόντων. Η συμφωνία θεωρήθηκε επιτυχημένη από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος ευχαρίστησε δημοσίως τους Αμερικανούς Γκρενέλ και Μπράιαν για «την ενέργεια και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να φτάσουν στη συμφωνία, καθώς και τον Πρόεδρο Τραμπ για το ενδιαφέρον που έδειξε». Διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα ‘Danas’ ερμηνεύουν την επανέναρξη μετά από 21 χρόνια της αεροπορικής σύνδεσης Βελιγραδίου-Πρίστινα ως απόδειξη ότι μετά από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες για την εξεύρεση μιας τελικής λύσης για το Κοσσυφοπέδιο, ακολουθεί τώρα έντονη μυστική διαπραγμάτευση, με ενεργό ρόλο της Ουάσιγκτον. njekomb.org The Hellenic Information Team





Με τη συμφωνία για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενες διπλωματικές πηγές, θεωρούν ότι αποδεικνύονται οι έντονες συνομιλίες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας.


«Μια άλλη νίκη», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, αναφερόμενος στη συμφωνία για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης Βελιγραδίου-Πρίστινα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε μάλιστα φωτογραφία της τελετής της υπογραφής στην αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο στο Twitter.



Η σερβική εφημερίδα ‘Danas’ αναφέρεται τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι «όλοι δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, ωστόσο, για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια θα πραγματοποιηθούν απευθείας πτήσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου», ευχαριστώντας τους πρέσβεις Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν και Ρίτσαρντ Γκρενέλ.



Η συμφωνία υπογράφηκε από αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομίας της Σερβίας με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Ρίτσαρντ Γκρενέλ και Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν - σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.




Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα, μια από τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας είναι η κατάργηση του φόρου επί των Σερβικών προϊόντων.


Η συμφωνία θεωρήθηκε επιτυχημένη από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος ευχαρίστησε δημοσίως τους Αμερικανούς Γκρενέλ και Μπράιαν για «την ενέργεια και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να φτάσουν στη συμφωνία, καθώς και τον Πρόεδρο Τραμπ για το ενδιαφέρον που έδειξε».


Διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα ‘Danas’ ερμηνεύουν την επανέναρξη μετά από 21 χρόνια της αεροπορικής σύνδεσης Βελιγραδίου-Πρίστινα ως απόδειξη ότι μετά από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες για την εξεύρεση μιας τελικής λύσης για το Κοσσυφοπέδιο, ακολουθεί τώρα έντονη μυστική διαπραγμάτευση, με ενεργό ρόλο της Ουάσιγκτον.



njekomb.org


The Hellenic Information Team
Σχόλια