Βομβάρδισαν αμερικανική βάση στο Ιράκ – Υπάρχουν τραυματίες

Βομβάρδισαν αμερικανική βάση στο Ιράκ – Υπάρχουν τραυματίες Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση που δέχτηκε βάση στο Ιράκ που φιλοξενεί και αμερικανικά στρατεύματα. Επτά όλμοι έχουν χτυπήσει την ιρακινή αεροπορική βάση Μπαλάντ στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Σύμφωνα με τις πηγές, τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στο περιστατικό. Ωστόσο, η AFP επικαλούμενη δυνάμεις ασφαλείας τόνισε ότι η βάση επλήγη από τέσσερις ρουκέτες. Η στρατιωτική εγκατάσταση είναι μια Ιρακινή Βάση Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται περίπου 64 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Βαγδάτης. Η πλειοψηφία των αμερικανικών στρατευμάτων αποσύρθηκαν από τη βάση εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων των ΗΠΑ-Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 4 Ιανουαρίου, η βάση υπέστη πυραυλική επίθεση από ιρανικές δυνάμεις μετά από τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο του Ιράκ υπερψήφισε την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.







Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση που δέχτηκε βάση στο Ιράκ που φιλοξενεί και αμερικανικά στρατεύματα.



Επτά όλμοι έχουν χτυπήσει την ιρακινή αεροπορική βάση Μπαλάντ στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές, τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στο περιστατικό.




Ωστόσο, η AFP επικαλούμενη δυνάμεις ασφαλείας τόνισε ότι η βάση επλήγη από τέσσερις ρουκέτες.

Η στρατιωτική εγκατάσταση είναι μια Ιρακινή Βάση Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται περίπου 64 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Βαγδάτης.




Η πλειοψηφία των αμερικανικών στρατευμάτων αποσύρθηκαν από τη βάση εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων των ΗΠΑ-Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 4 Ιανουαρίου, η βάση υπέστη πυραυλική επίθεση από ιρανικές δυνάμεις μετά από τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο του Ιράκ υπερψήφισε την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

www.pentapostagma.gr
Σχόλια