Επιστήμονες δημιούργησαν εύπλαστο τεχνητό οστό

Επιστήμονες δημιούργησαν εύπλαστο τεχνητό οστό Ειδικοί επιστήμονες στην Lublin της ανατολικής Πολωνίας δημιούργησαν ένα νέο είδος τεχνητού οστού που μπορεί να πάρει το σχήμα που επιθυμεί ο γιατρός. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euronews το νέο αυτό τεχνητό οστό θα σώσει πολλούς ασθενείς από τον ακρωτηριασμό. Το νέο εύκαμπτο τεχνητό οστό που γίνεται γνωστό ως FlexiOss μπορεί να αντικαταστήσει κατεστραμμένο οστό αρκετών εκατοστών, που προκλήθηκε από κάποιο ατύχημα. Το FlexiOss τοποθετείται σε μικρά κομμάτια που παίρνουν το σχήμα του οστού που λείπει. Το νέο τεχνητό οστό δεν παρέχεται σε μορφή σκόνης, όπως τα περισσότερα μοσχεύματα σήμερα, που τα κάνει δύσκολα στην χρήση. Το FlexiOss μπορεί να κοπεί και να λάβει το επιθυμητό σχήμα όταν είναι στεγνό, ενώ όταν βραχεί γίνεται ελαστικό. Φτιάχνεται με τεχνητά υλικά και όχι με ζωικό οστό, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο απόρριψης από τον ανθρώπινο οργανισμό. Παραμένει στο σώμα και τα οστικά κύτταρα αναπτύσσονται γύρω από αυτό. Μέχρι στιγμής το FlexiOss έχει χρησιμοποιηθεί σε 41 ασθενείς σε πειραματικές επεμβάσεις με πολύ καλά αποτελέσματα, όταν άλλες μέθοδοι αποκατάστασης απέτυχαν. Το FlexiOss αναμένεται να λάβει την έγκριση CE εντός του 2020 και θα λανσαριστεί εμπορικά σε όλη την Ευρώπη. Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Ειδικοί επιστήμονες στην Lublin της ανατολικής Πολωνίας δημιούργησαν ένα νέο είδος τεχνητού οστού που μπορεί να πάρει το σχήμα που επιθυμεί ο γιατρός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euronews το νέο αυτό τεχνητό οστό θα σώσει πολλούς ασθενείς από τον ακρωτηριασμό.

Το νέο εύκαμπτο τεχνητό οστό που γίνεται γνωστό ως FlexiOss μπορεί να αντικαταστήσει κατεστραμμένο οστό αρκετών εκατοστών, που προκλήθηκε από κάποιο ατύχημα. Το FlexiOss τοποθετείται σε μικρά κομμάτια που παίρνουν το σχήμα του οστού που λείπει.

Το νέο τεχνητό οστό δεν παρέχεται σε μορφή σκόνης, όπως τα περισσότερα μοσχεύματα σήμερα, που τα κάνει δύσκολα στην χρήση. Το FlexiOss μπορεί να κοπεί και να λάβει το επιθυμητό σχήμα όταν είναι στεγνό, ενώ όταν βραχεί γίνεται ελαστικό. Φτιάχνεται με τεχνητά υλικά και όχι με ζωικό οστό, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο απόρριψης από τον ανθρώπινο οργανισμό. Παραμένει στο σώμα και τα οστικά κύτταρα αναπτύσσονται γύρω από αυτό.

Μέχρι στιγμής το FlexiOss έχει χρησιμοποιηθεί σε 41 ασθενείς σε πειραματικές επεμβάσεις με πολύ καλά αποτελέσματα, όταν άλλες μέθοδοι αποκατάστασης απέτυχαν. Το FlexiOss αναμένεται να λάβει την έγκριση CE εντός του 2020 και θα λανσαριστεί εμπορικά σε όλη την Ευρώπη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.





http://cosmostatus.blogspot.com
Σχόλια