Ο Σίσι κήρυξε τον ''πόλεμο'' στον Ερντογάν: Άγκυρα & Μουσουλμανική Αδελφότητα ετοίμαζαν αναταραχές στην Αίγυπτο


Νέες σοβαρότατες αποκαλύψεις κάνει σήμερα ο αιγυπτιακός τύπος για την χθεσινή έφοδο σε γραφείο του τουρκικού δημοσιογραφικού οργανισμού Anadolou στην πρωτεύουσα της χώρας, φέρνοντας στο φως απίστευτα πράγματα τα οποία οφείλουν να προβληματίσουν έντονα όλες τις χώρες της περιοχής μας και φυσικά τις ελληνικές αρχές.   

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε αρκετούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά σε τοπικά και ξένα νομίσματα στο διαμέρισμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι έλαβε όλα τα απαιτούμενα νομικά μέτρα εναντίον των κρατουμένων, ενώ οι ίδιοι οι κρατούμενοι βρίσκονται στα κρατητήρια της κρατικής Αστυνομίας.


"Η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας είχε εντοπίσει την αποστολή "κατασκευασμένων" και ψευδών ειδήσεων κατά του αιγυπτιακού κράτους σε ηλεκτρονική μορφή, σε διαμέρισμα-κρυσφύγετο στο Κάιρο", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου.
 
"Μέλη του τουρκικού οργανισμού “εργάζονταν” υπό την κάλυψη μιας εταιρείας με την επωνυμία Seta, η οποία είχε συσταθεί από την αιγυπτιακή οργάνωση μουσουλμανική αδελφότητα (η οποία θεωρείται  τρομοκρατική) με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας.
 
Η ομάδα αυτή προετοίμαζε ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις σχετικά με τις πολιτικές συνθήκες, την οικονομία, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αίγυπτο και τις έστελνε στην έδρα της υπηρεσίας στην Τουρκία
", αναφέρει το αιγυπτιακό ΥΠΕΣ.
 
Ο διευθυντής χρηματοδότησης Helmy Momen, ο οποίος είναι Τούρκος πολίτης, ο διοικητικός διευθυντής Hussein Abdel Fattah, ο συντάκτης κειμένων Χουσεΐν Μαχμούντ και βοηθός οικονομικός διευθυντής Abdel Salam Mohamed συνελήφθησαν.

Πλήρης ανακοίνωση του Αιγυπτιακού ΥΠΕΣ
 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Εσωτερικών να αποκαλύψει τα τρομοκρατικά σχέδια της μουσουλμανικής αδελφότητας και των χωρών που την υποστηρίζουν (Τουρκία), τα  οποία αποσκοπούν στο να βλάψουν τη χώρα, να κατεδαφίσουν τους σταθερούς πυλώνες της και να διεισδύσουν στο εσωτερικό μέτωπο, ...προέβη σε συλλήψεις 4 μελών του πρακτορείου ειδήσεων Anadolou.


pentaprostagma.gr

Σχόλια