Βατικανό: Πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο διπλωματικό πόστο

Βατικανό: Πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο διπλωματικό πόστο Ο πάπας Φραγκίσκος όρισε σήμερα την πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο πόστο της Γραμματείας του Κράτους, στο ανδροκρατούμενο νευραλγικό κέντρο της διπλωματίας και της κυβέρνησης του Βατικανού. Η 66χρονη Ιταλίδα Φραντσέσκα ντι Τζιοβάνι θα αναλάβει τα ηνία ενός νεοδημιουργηθέντος πόστου σε ένα τμήμα που είναι γνωστό ως Τμήμα Σχέσεων με Κράτη, στο οποίο θα έχει το βαθμό, ουσιαστικά, της υφυπουργού. Σε ανακοίνωση του το Βατικανό επιβεβαίωσε το διορισμό της ντι Τζιοβάνι, αναφέροντας πως εκείνη θα αναλάβει τις πολυμερείς σχέσεις της Γραμματείας, στην οποία εργάζεται από το 1993. Η 66χρονη Ιταλίδα είναι ειδικός στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονηθούν ιερείς και οι ρόλοι που ανατίθενται σε γυναίκες παραδοσιακά είναι στη σκιά της κυβέρνησης του Βατικανού.




Ο πάπας Φραγκίσκος όρισε σήμερα την πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο πόστο της Γραμματείας του Κράτους, στο ανδροκρατούμενο νευραλγικό κέντρο της διπλωματίας και της κυβέρνησης του Βατικανού.


Η 66χρονη Ιταλίδα Φραντσέσκα ντι Τζιοβάνι θα αναλάβει τα ηνία ενός νεοδημιουργηθέντος πόστου σε ένα τμήμα που είναι γνωστό ως Τμήμα Σχέσεων με Κράτη, στο οποίο θα έχει το βαθμό, ουσιαστικά, της υφυπουργού.

Σε ανακοίνωση του το Βατικανό επιβεβαίωσε το διορισμό της ντι Τζιοβάνι, αναφέροντας πως εκείνη θα αναλάβει τις πολυμερείς σχέσεις της Γραμματείας, στην οποία εργάζεται από το 1993.

Η 66χρονη Ιταλίδα είναι ειδικός στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονηθούν ιερείς και οι ρόλοι που ανατίθενται σε γυναίκες παραδοσιακά είναι στη σκιά της κυβέρνησης του Βατικανού.

vaticannews
Σχόλια