Η Αίγυπτος εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στην Ερυθρά

Η Αίγυπτος εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στην Ερυθρά Ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι εγκαινίασε, την Τετάρτη (15/01), τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που χτίστηκε ποτέ στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. ​Η αεροπορική και ναυτική εγκατάσταση βρίσκεται στη νοτιοανατολική χώρα, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα του Σουδάν. Η βάση θα χρησιμεύσει ως προπύργιο ενάντια στις «απειλές για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα και θα εξασφαλίσει τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα προς τη διώρυγα του Σουέζ και τις συναφείς οικονομικές περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Αιγύπτου. Την τελετή παρακολούθησαν ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι και υπουργοί Άμυνας από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είναι ισχυροί σύμμαχοι της Αιγύπτου και περιφερειακοί αντίπαλοι του Ιράν. ΚΥΠΕ


Ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι εγκαινίασε, την Τετάρτη (15/01), τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που χτίστηκε ποτέ στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. ​Η αεροπορική και ναυτική εγκατάσταση βρίσκεται στη νοτιοανατολική χώρα, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα του Σουδάν.

Η βάση θα χρησιμεύσει ως προπύργιο ενάντια στις «απειλές για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα και θα εξασφαλίσει τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα προς τη διώρυγα του Σουέζ και τις συναφείς οικονομικές περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Αιγύπτου.

Την τελετή παρακολούθησαν ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι και υπουργοί Άμυνας από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είναι ισχυροί σύμμαχοι της Αιγύπτου και περιφερειακοί αντίπαλοι του Ιράν.

ΚΥΠΕ
Σχόλια