Σκόπια: Η Συμφωνία των Πρεσπών βασικό στοιχείο της προεκλογικής περιόδου

Σκόπια: Η Συμφωνία των Πρεσπών βασικό στοιχείο της προεκλογικής περιόδου Η Συμφωνία των Πρεσπών, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα της προεκλογικής περιόδου των προσεχών κοινοβουλευτικών εκλογών. Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, είπε ότι η ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα θα ήταν επικίνδυνη και θα μπορούσε να φέρει τη χώρα 25 χρόνια πίσω. «Είναι ενήμερο το VMRO-DPMNE για το τι θα συμβεί εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών; Η ακύρωσή της θα μας φέρει πίσω 25 χρόνια και θα επιστρέψουμε στην πΓΔΜ, δηλαδή στο FYROM, μια ονομασία που αντικαθιστούσε το συνταγματικό μας όνομα. Αυτό θα σήμαινε την ακύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ, χάσιμο της προοπτικής για την ΕΕ, χάσιμο δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων. Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών, η υποστήριξη από τους στρατηγικούς μας εταίρους θα εξαφανιστεί και θα αρχίσουν εκ νέου οι αποκλεισμοί από την Ελλάδα, η αστάθεια και οι κίνδυνοι εσωτερικών συγκρούσεων», είπε ο Ζάεφ. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ, ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Βλάντο Μισαϊλόφσκι, δήλωσε ότι το κόμμα δεν απειλεί, αλλά λέει αυτό που σκέφτονται οι πολίτες και αυτοί οι ίδιοι ως πολιτική οντότητα. «Εξακολουθούμε να χαρακτηρίζουμε αυτήν τη συμφωνία ως βλαβερή. Είναι επιβλαβής και θα παραμείνει επιβλαβής, επειδή επηρεάζει την ταυτότητα, επηρεάζει κάθε τι μακεδονικό. Και δικαίως λέμε συνέχεια ότι εάν οι πολίτες μας δώσουν μια ευκαιρία, θα προσπαθήσουμε να την αναθεωρήσουμε. Δεν απειλούμε κανένα, θέλουμε να έχουμε φίλους παντού, αλλά φυσικά δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς για το ποιοι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες και θα παραμείνουμε Μακεδόνες όπου και αν βρισκόμαστε», δήλωσε ο Μισαϊλόφσκι. lider.com.mk The Hellenic Information Team








Η Συμφωνία των Πρεσπών, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα της προεκλογικής περιόδου των προσεχών κοινοβουλευτικών εκλογών.



Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, είπε ότι η ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα θα ήταν επικίνδυνη και θα μπορούσε να φέρει τη χώρα 25 χρόνια πίσω.



«Είναι ενήμερο το VMRO-DPMNE για το τι θα συμβεί εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών;


Η ακύρωσή της θα μας φέρει πίσω 25 χρόνια και θα επιστρέψουμε στην πΓΔΜ, δηλαδή στο FYROM, μια ονομασία που αντικαθιστούσε το συνταγματικό μας όνομα. Αυτό θα σήμαινε την ακύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ, χάσιμο της προοπτικής για την ΕΕ, χάσιμο δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων.


Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών, η υποστήριξη από τους στρατηγικούς μας εταίρους θα εξαφανιστεί και θα αρχίσουν εκ νέου οι αποκλεισμοί από την Ελλάδα, η αστάθεια και οι κίνδυνοι εσωτερικών συγκρούσεων», είπε ο Ζάεφ.



Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ, ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Βλάντο Μισαϊλόφσκι, δήλωσε ότι το κόμμα δεν απειλεί, αλλά λέει αυτό που σκέφτονται οι πολίτες και αυτοί οι ίδιοι ως πολιτική οντότητα.



«Εξακολουθούμε να χαρακτηρίζουμε αυτήν τη συμφωνία ως βλαβερή. Είναι επιβλαβής και θα παραμείνει επιβλαβής, επειδή επηρεάζει την ταυτότητα, επηρεάζει κάθε τι μακεδονικό. Και δικαίως λέμε συνέχεια ότι εάν οι πολίτες μας δώσουν μια ευκαιρία, θα προσπαθήσουμε να την αναθεωρήσουμε. Δεν απειλούμε κανένα, θέλουμε να έχουμε φίλους παντού, αλλά φυσικά δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς για το ποιοι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες και θα παραμείνουμε Μακεδόνες όπου και αν βρισκόμαστε», δήλωσε ο Μισαϊλόφσκι.




lider.com.mk
The Hellenic Information Team
Σχόλια