ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΌ ΠΆΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΑΙΟΛΙΚΌ ΠΆΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ Περίπου 20χλμ. από τις ακτές της Αγγλίας στο Kent και Essex είναι το μεγαλύτερο πάρκο αιολικής ενέργειας στον κόσμο.Βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Τάμεση, εκεί όπου ο ποταμός συναντά τη Βόρεια Θάλασσα. Το london-array όπως λέγεται έχει μέγιστη ισχύ παραγωγής 630 μεγαβάτ (MW), αρκετή για να τροφοδοτεί με ενέργεια μέχρι και 500.000 σπίτια. Το αιολικό πάρκο άρχισε να λειτουργεί πλήρως στις 8 Απριλίου 2013.Κάθε ανεμογεννήτρια έχει απόσταση μεταξύ 650 και 1200 μέτρων και ύψος 147 μέτρων. Καθεμία συνδέεται με καλώδια υποθαλάσσια και η ισχύς μεταδίδεται σε δύο υποσταθμούς ανοιχτής θάλασσας και σε έναν σταθμό στη χερσόνησο Cleve Hill. Με τις εργασίες κατασκευής του Ramsgate, η Array τελικά υποτίθεται ότι ακόμη θα μεγαλώσει περισσότερο και θα φτάσει στα 245 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή θα γίνει μεγαλύτερο σε μέγεθος από το νησί της Κω. Οι υποψήφιοι του έργου London Array ισχυρίζονται ότι θα μειώσουν τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 900.000 τόνους, ίσες με τις εκπομπές 300.000 αυτοκινήτων. Οι επικριτές του έργου και ιδιαίτερα για τη δεύτερη φάση ανησυχούν ότι το αιολικό πάρκο θα αποδεκατίσει τον πληθυσμό των πουλιών και ότι θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον της περιοχής. Πηγή-Παρατηρητήριο της Γης/ΝΑΣΑ Γεωδίφης



Περίπου 20χλμ. από τις ακτές της Αγγλίας στο Kent και Essex είναι το μεγαλύτερο πάρκο αιολικής ενέργειας στον κόσμο.Βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Τάμεση, εκεί όπου ο ποταμός συναντά τη Βόρεια Θάλασσα. 
Το london-array όπως λέγεται έχει μέγιστη ισχύ παραγωγής 630 μεγαβάτ (MW), αρκετή για να τροφοδοτεί με ενέργεια μέχρι και 500.000 σπίτια.
Το αιολικό πάρκο άρχισε να λειτουργεί πλήρως στις 8 Απριλίου 2013.Κάθε ανεμογεννήτρια έχει απόσταση μεταξύ 650 και 1200 μέτρων και ύψος 147 μέτρων. 
Καθεμία συνδέεται με καλώδια υποθαλάσσια και η ισχύς μεταδίδεται σε δύο υποσταθμούς ανοιχτής θάλασσας και σε έναν σταθμό στη χερσόνησο Cleve Hill.
Με τις εργασίες κατασκευής του Ramsgate, η Array τελικά υποτίθεται ότι ακόμη θα μεγαλώσει περισσότερο και θα φτάσει στα 245 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή θα γίνει μεγαλύτερο σε μέγεθος από το νησί της Κω.
Οι υποψήφιοι του έργου London Array ισχυρίζονται ότι θα μειώσουν τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 900.000 τόνους, ίσες με τις εκπομπές 300.000 αυτοκινήτων. 
Οι επικριτές του έργου και ιδιαίτερα για τη δεύτερη φάση ανησυχούν ότι το αιολικό πάρκο θα αποδεκατίσει τον πληθυσμό των πουλιών και ότι θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον της περιοχής.

Πηγή-Παρατηρητήριο της Γης/ΝΑΣΑ


Γεωδίφης
Σχόλια