Ιρανός βουλευτής επικήρυξε τον Τραμπ...


Ιρανός βουλευτής ανακοίνωσε αμοιβή τριών εκατομμυρίων δολαρίων σε «όποιον σκοτώσει τον Τραμπ», μετέδωσε ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

«Εκ μέρους του λαού της επαρχίας Κερμάν, θα...
καταβάλουμε τρία εκατομμύρια δολάρια μετρητά ως αμοιβή σε όποιον σκοτώσει τον Τραμπ», δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς ο Αχμάντ Χαμζέχ, σύμφωνα με το ISNA.

Δεν είπε αν αυτή είναι μια απόφαση που έλαβαν οι ιερωμένοι ηγέτες του Ιράν προκειμένου να απειλήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κερμάν είναι η γενέτειρα του Κασέμ Σουλεϊμανί, του διοικητή της επίλεκτης Δύναμης Κουντς ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου στο Ιράκ.

Ο ίδιος βουλευτής δήλωσε επίσης, πάντα σύμφωνα με το ISNA, πως το Ιράν θα ήταν προστατευμένο από απειλές αν είχε πυρηνικά όπλα και πρόσθεσε πως το Ιράν πρέπει να κατασκευάσει πυραύλους με «μη συμβατικές» κεφαλές.

«Αν είχαμε πυρηνικά όπλα σήμερα, θα ήμασταν προστατευμένοι από απειλές... Πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα μας την παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να φέρουν μη συμβατικές κεφαλές. Αυτό είναι φυσικό δικαίωμά μας», δήλωσε σύμφωνα με το ISNA.

Η Δύση κατηγορεί εδώ και πολλά χρόνια την Τεχεράνη ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, αν και οι ιερωμένοι ηγέτες του Ιράν αρνούνται σταθερά κάτι τέτοιο, λέγοντας πως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς...

newsbeast.gr

Σχόλια