Λιβύη: Οι όροι της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Λιβύη: Οι όροι της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για οποιαδήποτε πολιτική απόφαση σχετικά με τη Λιβύη που θα ανακοινωθεί από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης και της Τουρκίας για οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής στη θέση μου και το ανακοίνωσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους μου. Η Ελλάδα κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα δεχτεί καμία πολιτική απόφαση για τη Λιβύη, αν δεν περιλαμβάνει την κατάργηση αυτών των συμφωνιών. Με απλά λόγια, θα καταφύγουμε στη χρήση του βέτο όταν παρουσιαστεί το θέμα στη σύνοδο κορυφής ", τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, ενώ η χώρα της έχει ισχυρούς συμμάχους, ανέφερε. Ο Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου για τον λιβυκό συμβιβασμό, προσθέτοντας ότι η χώρα του αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει σε καμία πολιτική απόφαση στη Λιβύη χωρίς να λάβει υπόψη τα αιτήματά της. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα μιλήσει την Παρασκευή τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να την ενημερώσει σχετικά. Ewan Libya The Hellenic Information Team






Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για οποιαδήποτε πολιτική απόφαση σχετικά με τη Λιβύη που θα ανακοινωθεί από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης και της Τουρκίας για οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών.



Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής στη θέση μου και το ανακοίνωσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους μου. Η Ελλάδα κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα δεχτεί καμία πολιτική απόφαση για τη Λιβύη, αν δεν περιλαμβάνει την κατάργηση αυτών των συμφωνιών. Με απλά λόγια, θα καταφύγουμε στη χρήση του βέτο όταν παρουσιαστεί το θέμα στη σύνοδο κορυφής ", τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, ενώ η χώρα της έχει ισχυρούς συμμάχους, ανέφερε.



Ο Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου για τον λιβυκό συμβιβασμό, προσθέτοντας ότι η χώρα του αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει σε καμία πολιτική απόφαση στη Λιβύη χωρίς να λάβει υπόψη τα αιτήματά της.



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα μιλήσει την Παρασκευή τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να την ενημερώσει σχετικά.




Ewan Libya

The Hellenic Information Team
Σχόλια