Μαυροβούνιο: Χιλιάδες πολίτες σε πορεία με τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Μαυροβούνιο: Χιλιάδες πολίτες σε πορεία με τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σήμερα σε πορεία στην πόλη Μπαρ, στην οποία επικεφαλής ήταν ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου- Ακτής, Αμφιλόχιος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου. Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αμφιλεγόμενο νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας, ο οποίος εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου στις 27 Δεκεμβρίου 2019 και τέθηκε σε ισχύ στις 8 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Όπως είχε ανακοινωθεί από τον μητροπολίτη Μαυροβουνίου- Ακτής, μετά τα Χριστούγεννα θα διοργανώνεται δύο φορές την εβδομάδα – Πέμπτη και Κυριακή- πορεία διαμαρτυρίας για τον αναφερόμενο νόμο. Οι επικριτές του νόμου αυτού πιστεύουν ότι στρέφεται κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της περιουσίας που διατηρεί στο Μαυροβούνιο. politika.rs The Hellenic Information Team






Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σήμερα σε πορεία στην πόλη Μπαρ, στην οποία επικεφαλής ήταν ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου- Ακτής, Αμφιλόχιος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου.



Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αμφιλεγόμενο νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας, ο οποίος εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου στις 27 Δεκεμβρίου 2019 και τέθηκε σε ισχύ στις 8 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.



Όπως είχε ανακοινωθεί από τον μητροπολίτη Μαυροβουνίου- Ακτής, μετά τα Χριστούγεννα θα διοργανώνεται δύο φορές την εβδομάδα – Πέμπτη και Κυριακή- πορεία διαμαρτυρίας για τον αναφερόμενο νόμο.


Οι επικριτές του νόμου αυτού πιστεύουν ότι στρέφεται κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της περιουσίας που διατηρεί στο Μαυροβούνιο.




politika.rs


The Hellenic Information Team
Σχόλια