ΠΡΟΣΕΞΤΕ εδώ! Ο Πλούτος Των Εθνών – Δείτε Το Ελληνικό Μερίδιο Στην Πίτα.....

ΠΡΟΣΕΞΤΕ εδώ! Ο Πλούτος Των Εθνών – Δείτε Το Ελληνικό Μερίδιο Στην Πίτα..... (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... ΕΝΝΟΟΥΜΕ Ε Κ Τ Ο Σ ΕΛΛΑΔΟΣ...) Ο συνολικός πλούτος της ανθρωπότητας ανέρχεται σε $360 τρισ. - Η μερίδα του λέοντος ανήκει στις ΗΠΑ - Ο συνολικός πλούτος της Ελλάδας ανέρχεται σε $870 δισ. και αντιπροσωπεύει το 0,24% του συνολικού. Η αναπαράσταση δείχνει πως μοιράζεται ο συνολικός πλούτος του πλανήτη μεταξύ διαφορετικών ηπείρων και χωρών στον πλανήτη. Με μπλε εμφανίζονται οι Ασιατικές χώρες – με διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος οι διαφορετικές περιφέρειες της Ασίας Με πράσινο εμφανίζονται οι Ευρωπαϊκές χώρες – διαφορετικές αποχρώσεις για τις χώρες της Μεσογείου (όπου και η Ελλάδα) και της Ανατολικής Ευρώπης. Με ροζ, οι χώρες της αμερικανικής ηπείρου – όπου δεσπόζει ο πλούτος της οικονομικής υπερδύναμης, των ΗΠΑ, με μερίδιο σχεδόν 30% του συνολικού πλούτου του πλανήτη. Κόκκινο χρώμα για τις χώρες της Ωκεανίας, μωβ για αυτές της Αφρικής – μόλις που εμφανίζονται στο αναλογικό γράφημα αντανακλώντας την μικρή οικονομική σημασία που έχει η περιοχή με τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο πληθυσμό. Με κίτρινο τέλος εμφανίζονται οι υπόλοιπες χώρες, που ήταν πολύ μικρές για να εμφανιστούν από μόνες τους. Ελλάδα Ο πλούτος που είναι συγκεντρωμένος σε ελληνικά χέρια (τα στοιχεία είναι της Credit Suisse) ανέρχεται σε 870 δισ. δολλάρια και είναι μια ευδιάκριτη ψηφίδα στο διάγραμμα. Αντιπροσωπεύει το 0,24% Είναι ένα αποτύπωμα πλούτου σημαντικά μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της χώρας που είναι περίπου το μισό 0,13%. Αν ο πλούτος δηλαδή μοιράζονταν ισότιμα στον πλανήτη, η Ελλάδα θα είχε το μισό. Η απεικόνιση του 'howmuch.net', δίνει αφορμή για διαφόρους παραλληλισμούς και συγκρίσεις: www.newmoney.gr "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" odysseiatv.blogspot.com

(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...
ΕΝΝΟΟΥΜΕ Ε Κ Τ Ο Σ ΕΛΛΑΔΟΣ...)










Ο συνολικός πλούτος της ανθρωπότητας ανέρχεται σε $360 τρισ. - Η μερίδα του λέοντος ανήκει στις ΗΠΑ - Ο συνολικός πλούτος της Ελλάδας ανέρχεται σε $870 δισ. και αντιπροσωπεύει το 0,24% του συνολικού.




Η αναπαράσταση δείχνει πως μοιράζεται ο συνολικός πλούτος του πλανήτη μεταξύ διαφορετικών ηπείρων και χωρών στον πλανήτη.


Με μπλε εμφανίζονται οι Ασιατικές χώρες – με διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος οι διαφορετικές περιφέρειες της Ασίας


Με πράσινο εμφανίζονται οι Ευρωπαϊκές χώρες – διαφορετικές αποχρώσεις για τις χώρες της Μεσογείου (όπου και η Ελλάδα) και της Ανατολικής Ευρώπης.


Με ροζ, οι χώρες της αμερικανικής ηπείρου – όπου δεσπόζει ο πλούτος της οικονομικής υπερδύναμης, των ΗΠΑ, με μερίδιο σχεδόν 30% του συνολικού πλούτου του πλανήτη.


Κόκκινο χρώμα για τις χώρες της Ωκεανίας, μωβ για αυτές της Αφρικής – μόλις που εμφανίζονται στο αναλογικό γράφημα αντανακλώντας την μικρή οικονομική σημασία που έχει η περιοχή με τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο πληθυσμό.


Με κίτρινο τέλος εμφανίζονται οι υπόλοιπες χώρες, που ήταν πολύ μικρές για να εμφανιστούν από μόνες τους.


Ελλάδα


Ο πλούτος που είναι συγκεντρωμένος σε ελληνικά χέρια (τα στοιχεία είναι της Credit Suisse) ανέρχεται σε 870 δισ. δολλάρια και είναι μια ευδιάκριτη ψηφίδα στο διάγραμμα. Αντιπροσωπεύει το 0,24%


Είναι ένα αποτύπωμα πλούτου σημαντικά μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της χώρας που είναι περίπου το μισό 0,13%.
Αν ο πλούτος δηλαδή μοιράζονταν ισότιμα στον πλανήτη, η Ελλάδα θα είχε το μισό.


Η απεικόνιση του 'howmuch.net', δίνει αφορμή για διαφόρους παραλληλισμούς και συγκρίσεις:



www.newmoney.gr

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
Σχόλια