Πιστόλια Glock για τον γαλλικό Στρατό

Πιστόλια Glock για τον γαλλικό Στρατό Το γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε επίσημα την παραγγελία για συνολικά 74.596 πιστόλια Glock αυστριακής κατασκευής με σύμβαση αξίας άνω των 44 εκατομμυρίων ευρώ.Τα πρώτα Glock και συγκεκριμένα το μοντέλο 17, έχουν ήδη παραδοθεί και οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μέχρι το 2022. Τα νέα Glock θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα πιστόλια Mac 50 και Pamas G1 (Beretta 92).Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ποιας γενιάς θα είναι τα καινούριας κατασκευής Glock 17 ούτε αν θα έχουν τυχόν ειδικές προδιαγραφές αποκλειστικά για το γαλλικό στρατό. Σύμφωνα πάντως με την Strategie Technik τα νέα Glocks θα είναι πέμπτης γενιάς. Σύμφωνα με το αντίστοιχο δελτίο τύπου, αναφέρεται ότι τα πιστόλια που θα παραδοθούν θα έχουν «ικανότητα νυκτερινής στόχευσης», αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτό θα είναι μεσω εργοστασιακών σκοπευτικών βοηθημάτων ή από τρίτο κατασκευαστή. Το Glock 17 έχει υιοθετηθεί από δεκάδες στρατιωτικές και εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με δεκαετίες ιστορίας. Ακόμα κι ο βρετανικός Στρατός επέλεξε πρόσφατα το Glock 17 για να αντικαταστήσει τα Browning Hi-Powers. Πιστόλια της οικογένειας Glock βρίσκονται σε υπηρεσία και με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα με τις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ενώ είναι το βασικό όπλο (στο διαμέτρημα των 0.45) που χορηγεί η Ε.Κ.Α.Μ. στο προσωπικό της. https://www.ptisidiastima.com/french-glock/


Το γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε επίσημα την παραγγελία για συνολικά 74.596 πιστόλια Glock αυστριακής κατασκευής με σύμβαση αξίας άνω των 44 εκατομμυρίων ευρώ.Τα πρώτα Glock και συγκεκριμένα το μοντέλο 17, έχουν ήδη παραδοθεί και οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μέχρι το 2022. Τα νέα Glock θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα πιστόλια Mac 50 και Pamas G1 (Beretta 92).Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ποιας γενιάς θα είναι τα καινούριας κατασκευής Glock 17 ούτε αν θα έχουν τυχόν ειδικές προδιαγραφές αποκλειστικά για το γαλλικό στρατό. Σύμφωνα πάντως με την Strategie Technik τα νέα Glocks θα είναι πέμπτης γενιάς. Σύμφωνα με το αντίστοιχο δελτίο τύπου, αναφέρεται ότι τα πιστόλια που θα παραδοθούν θα έχουν «ικανότητα νυκτερινής στόχευσης», αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτό θα είναι μεσω εργοστασιακών σκοπευτικών βοηθημάτων ή από τρίτο κατασκευαστή.

Το Glock 17 έχει υιοθετηθεί από δεκάδες στρατιωτικές και εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με δεκαετίες ιστορίας. Ακόμα κι ο βρετανικός Στρατός επέλεξε πρόσφατα το Glock 17 για να αντικαταστήσει τα Browning Hi-Powers. Πιστόλια της οικογένειας Glock βρίσκονται σε υπηρεσία και με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα με τις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ενώ είναι το βασικό όπλο (στο διαμέτρημα των 0.45) που χορηγεί η Ε.Κ.Α.Μ. στο προσωπικό της.

https://www.ptisidiastima.com/french-glock/
Σχόλια