Και η Google στο κλαμπ του ενός τρισ. δολαρίων



Στο «κλαμπ» των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση ενός τρισ. δολαρίων εισήλθε και η Alphabet, μητρικός όμιλος της Google, αποτελώντας την τέταρτη εταιρεία, μετά τις Apple, Amazon.com και Microsoft, εν μέσω του δυναμικού ράλι της Wall Street και των τεχνολογικών μετοχών, που συνεχίζεται δυναμικά και το 2020.,


Οι μετοχές της Alphabet, μητρικού ομίλου της Google, έχουν σήμερα αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Oι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν με άνοδο 0,8% χθες και με την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται κατά οκτώ δισ. δολάρια, ξεπερνώντας το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων. Η κεφαλαιοποίηση της Apple ανέρχεται στο 1,38 τρισ. και της Μicrosoft στο 1,27 τρισ. δολάρια.

Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες του S&P 500 -Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon και Facebook- αντιπροσωπεύουν πλέον περίπου το 19% της στάθμισης του δείκτη. 

Αpple και Amazon εισήλθαν στο κλαμπ του ενός τρισ. το καλοκαίρι του 2018 ενώ η Microsoft άγγιξε το ένα τρισ. για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019, χωρίς όμως να καταφέρει να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα.

naftemporiki.gr

Σχόλια