ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης του Ιλλινόις λέει ότι οι εκκλησίες ενδέχεται να μην ανοίξουν ξανά για ένα χρόνο. Ρουμάνοι χριστιανοί του απαντούν «τα ζήσαμε επί κομμουνισμού, εμείς θα ανοίξουμε»!

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ιλλινόις J.B. Pritzker είπε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι οι εκκλησίες στην πολιτεία του ενδέχεται να μην ανοίξουν ξανά για ένα χρόνο!
Pritzker budget would hike spending, amount hinges on voters ...

Ήδη μια εκκλησία του Ιλλινόις υπέβαλε προσφυγή εναντίον του Pritzker τον Απρίλιο για παραβίαση της πρώτης τροποποίησης του συντάγματος και του νόμου για την αποκατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας της πολιτείας.

Η προσφυγή, που κατατέθηκε από την Thomas More Society για λογαριασμό της Beloved Church στη Λένα, αναφέρει ότι ο κυβερνήτης έχει «εχθρότητα» έναντι της θρησκευτικής πίστης.

Ο πάστορας Steve Cassell ζητάει να ανασταλεί προσωρινά η εντολή προκειμένου να μην συλληφθεί εάν κάνει λειτουργία στις αρχές Μαΐου.

President Donald Trump: 'Even Gov. Pritzker from Illinois is happy ...

Η εφημερίδα 'Washington Examiner' ανέφερε:

Θα μπορούσε να περάσει περισσότερο από ένα χρόνο προτού επιτραπεί στις εκκλησίες να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις τους, σύμφωνα με τον δημοκρατικό κυβερνήτη του Ιλινόις J.B. Pritzker.

Ο Pritzker ανακοίνωσε ένα σχέδιο πέντε φάσεων για να ανοίξει εκ νέου το Ιλλινόις, το οποίο παρέχει καθοδήγηση σε σχολεία, επιχειρήσεις, εκκλησίες και άλλα θρησκευτικά κέντρα σχετικά με το πότε θα τους επιτραπεί να ανοίξουν ξανά. 
Στην τρίτη φάση, επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων. 

Στη φάση τέσσερα, επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως 50 ατόμων. 
Δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων μέχρι την πέμπτη φάση.

HRC Endorses J.B. Pritzker for Governor of Illinois | Human Rights ...

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο Pritzker επιβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέπεται στις εκκλησίες να λειτουργήσουν με περισσότερα από 50 άτομα έως τη φάση πέντε, ακόμα κι αν χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος για να φτάσουν σε αυτήν τη θέση.

Την ίδια ώρα Ρουμάνοι χριστιανοί που εγκατέλειψαν τον κομμουνισμό λένε ότι θα ανοίξουν τις εκκλησίες τους.

Την πρόθεσή τους να ανοίξουν τις εκκλησίες τους για λειτουργίες στις 10 Μαΐου εξέφρασαν με δήλωσή τους μια ομάδα ποιμένων του Ιλλινόις.

Chicago, Illinois, USA. 30th June, 2019. Thousands lined the ...

Αν και οι εκκλησίες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κατάλληλες και εκτεταμένες προφυλάξεις κοινωνικής απόστασης και ασφάλειας κατά το άνοιγμα, οι ποιμένες τους είναι εξοικειωμένοι με την κυβερνητική καταστολή της θρησκευτικής ελευθερίας και γνωρίζουν για τους κινδύνους της.

Όπως αναφέρουν στην δήλωσή τους κάποτε «ζούσαν κάτω από το βαρύ χέρι ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Κομμουνιστική Ρουμανία» και «είναι εξοικειωμένοι οδυνηρά» με την «φυλάκιση ποιμένων και χριστιανών ως εγκληματιών επειδή απλώς ακολουθούσαν τις θρησκευτικές τους διδασκαλίες για να συναντήσουν και να κηρύξουν το ευαγγέλιο».

Λένε στην επιστολή τους;

Στις εκκλησίες μας βρίσκονται πολλοί που ήρθαν στο Σικάγο για να αποφύγουν την κομμουνιστική καταπίεση που είχε βάλει στόχο θρησκευτικές συγκεντρώσεις, οίκους λατρείας και κοινοτική άσκηση της πίστης τους.

Βρήκαμε μια πατρίδα στο Ιλλινόις, όπου η υπόσχεση της ελευθερίας έχει επιτευχθεί με συνέπεια και πιστότητα, έως ότου ήρθε η Διάταξή σας που απαιτούσε παράνομα οι εκκλησίες μας να κλείσουν τις πόρτες τους στους πιστούς μας, ανεξάρτητα από τυχόν κοινωνικές αποστάσεις και προφυλάξεις υγείας που είμαστε πρόθυμοι και σε θέση να εφαρμόσουμε, ενώ επιτρέπει σε πολλές άλλες μη θρησκευτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς να παραμείνουν ανοιχτές.

Υπό το πρίσμα της κοινής μας εμπειρίας όταν ζούσαμε πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα - όπου οι διακρίσεις εναντίον των Εκκλησιών από αυταρχικές κυβερνήσεις ήταν ο κανόνας - είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η αγαπημένη μας χώρα και το Κράτος μας θα παραμείνουν οι φάροι της ελευθερίας που μας έφεραν εδώ.

Έχετε επιτρέψει σε σούπερ μάρκετ, κάβες, καταστήματα υλικού, κλινικές αμβλώσεων και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις που θεωρούνται «απαραίτητες» να λειτουργούν χωρίς τους ίδιους περιορισμούς. 

Έχετε ξεχωρίσει τις εκκλησίες ως μη απαραίτητες και έχετε κλείσει τις πόρτες μας παρόλο που είμαστε πρόθυμοι και ικανοί να εφαρμόσουμε τα ίδια μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται από εκείνα που παραμένουν ανοιχτά. 

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών και των ελευθεριών που έχουμε διακινδυνεύσει τη ζωή μας για να μπορέσουμε να απολαύσουμε σε αυτό το κάποτε ελεύθερο Έθνος.

Σας ενημερώνουμε ότι, από τις 10 Μαΐου 2020, οι εκκλησίες μας θα ξαναρχίσουν προσωπικές εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις και δεν θα τηρούμε πλέον το όριο των 10 ατόμων ή τους άλλους αντισυνταγματικούς περιορισμούς που περιλαμβάνονται στις παραγγελίες σας. . . .

Who is JB Pritzker? 3 facts about Illinois governor | Fox News

Εν τω μεταξύ, και μέχρι να αντιστρέψετε την πορεία σας, εξουσιοδοτήσαμε τον νομικό μας σύμβουλο να αμφισβητήσει αμέσως τις αντισυνταγματικές εντολές σας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Και, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρειάζεστε εσείς ή τα Δικαστήρια για να δικαιώσετε τα αναφαίρετα και μη διαπραγματεύσιμα δικαιώματά μας και για να επιστρέψουμε το Σύνταγμα από την εξορία στο Κράτος μας, η απόφασή μας είναι τελειωτική: θα ανοίξουμε ξανά τις εκκλησίες μας στις 10 Μαΐου 2020.


ΚΟ : Ο κυβερνήτης του Ιλλινόις Jay Robert "J. B." Pritzker (Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ) είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής επιχείρησης με έδρα το Σικάγο και συνεργάτης και συνιδρυτής του ομίλου 'Pritzker' και μέλος της οικογένειας Pritzker που κατέχει την αλυσίδα ξενοδοχείων 'Hyatt'. 

Έχει εκτιμώμενη προσωπική περιουσία 3,4 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. 

Η οικογένεια Pritzker είναι μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες (βρίσκεται πάντοτε μέσα στην λίστα των 10 πλουσιότερων οικογενειών του περιοδικού Forbes, από τότε που το περιοδικό άρχισε αυτές τις λίστες το 1982). 

Οι προπάτορες της οικογένειας ήταν Εβραίοι που ζούσαν στο Κίεβο.

ΚΟ / από εδώ


"Ιωάννης Καποδίστριας"
Σχόλια
Comment Poster
Awesome! Notre Damme church can also be rebuild but the concerns about the geniunity is a huge hassle now. They need to make their decisions as soon as possible https://huglero.com/notre-dame-katedrali-yeniden-insa-edilebilir-ozgun-olma-takintilarindan-vazgecerlerse/