Πως ξεκινάνε οι περισσότεροι το HackingPhoto by Andri on Pexels.com

Στο σημερινό μικρό άρθρο θα δούμε πως ξεκινάνε οι περισσότεροι το Hacking. Κρατηθείτε… δεν θα σας αρέσει…

Όπως υπάρχουν οι 9+1 τύποι νεοεισερχομένων χρηστών στο Linux έτσι υπάρχει και μια ειδική κατηγορία χρηστών που μετά από υπερβολική έκθεση στο «Mr. Robot» ο μεγάλος Χακερ που καταπίεζαν τόσα χρόνια το κατεστημένο και η ΝΤΠ.

Πιστέψτε με, ο κλάδος του Penetration tester ακμάζει και θα γίνει ιδιαίτερα σημαντικός τα επόμενα χρόνια. Οπότε αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την καριέρα αυτή, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με υπομονή, επιμονή και ιδιαίτερη διάθεση για αναζήτηση και πειραματισμό και να μην προσπαθήσετε να βρείτε σύντομη διαδρομή
Μην νομίζετε ότι βάζοντας ένα Kali Linux και ακολουθώντας την λογική κλικ-κλικ όπως στην παραπάνω εικόνα «τεντώνοντας τα πόδια για να φτάσετε απευθείας στο penetration testing» θα καταφέρετε και τίποτα σπουδαίο.
Advertisements

REPORT THIS AD

Με άλλα λόγια…. Θέλεις να μάθεις Hacking και να ακολουθήσεις την καριέρα του Pen Tester / Security analyst ? Τότε:
Μάθε τα βασικά για το Linux. Πρέπει να ξέρεις πως να δουλεύεις το τερματικό. Θα πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις όταν καταφέρεις να μπεις σε ένα Linux server. Αν δεν ξέρεις το σύστημα αρχείων, το που να κινηθείς και τι να κάνεις… κάτσε στα αυγά σου.
Μάθε πως λειτουργεί η δικτύωση. Τα πάντα είναι δικτυωμένα, αν δεν ξέρεις τι είναι οι IP, subnet, DNS και πως δένονται όλα αυτά … κλάψαμε…
Μάθε τουλάχιστον Python / Go / Bash: Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να είσαι προγραμματιστής. Αλλά θα πρέπει να καταλαβαίνεις και να μπορείς να διαβάζεις ένα κώδικα από κάποιο vulnerability και να μπορείς να το διαμορφώνεις με βάση τις ανάγκες σου.
Βασικές αρχές κρυπτογραφίας. Αν δεν γνωρίζεις πως δουλεύει η κρυπτογραφία, δεν έχεις κρυπτογραφήσει ένα αρχείο, η δεν έχεις στείλει το public key σου για κρυπτογραφημένες συνομιλίες και ακόμα συζητάς μέσω whatsup / viber / messenger και όχι από Signal… καληνύχτα…


Ναι αλλά εγώ θα χρησιμοποιώ Windows για hacking όπως είναι το Commando VM και θα χακάρω μόνο Windows ρε…
Άκουσε με λοιπόν… είναι καλός ο πειραματισμός π.χ. με Kali Linux σε Windows WSL με desktop περιβάλλον, αλλά μέχρι εκεί…

Δεν είναι κακό να είσαι n00b luser… κακό είναι πηγαίνεις σε Facebook group και να λες… «Έχετε βιντεάκια για hacking του FB;» και να περιμένεις σοβαρή απάντηση. Αν πας και ρωτήσεις για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στο Kali Linux και σε ρωτήσουν τι έκδοση kernel έχεις και δεν ξέρεις την απάντηση σε αυτή την απλή ερώτηση τότε έχεις πολύ… μα παρά πολύ δρόμο ακόμα…. Διότι για να γίνεις πχ φυσικός, θα πρέπει να τελειώσεις το γυμνάσιο, το λύκειο και το πανεπιστήμιο. Αν δεν ξέρεις την απάντηση στο «τι έκδοση Linux έχεις» τότε… είσαι ακόμα στα προ-νήπια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας