Τα μυστηριώδη σπάνια σύννεφα «pyrocumulonimbus» που σχηματίζουν οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια


 

οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια σχηματίζουν σύννεφα «pyrocumulonimbus»το σύννεφο «pyrocumulonimbus» αναφέρεται επίσημα ως flammagenitus (also known as a pyrocumulus cloud or fire cloud) σύννεφο και σχετίζεται με πυρκαγιά ή ηφαιστειακές εκρήξεις.

Η επίσημη ονομασία, με βάση τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, των νεφών αυτών είναι flammagenitus.

είναι σπάνιο φαινόμενο και εάν αυτό το σύννεφο αναπτυχθεί αρκετά, μπορεί να προκαλέσει dry lightning (αστραπή χωρίς βροχή)

To "flammagenitus" σύννεφο είναι δυναμικά, παρόμοιο κατά κάποιο τρόπο, με μια καταιγίδα. Τα δυο φαινόμενα μπορεί να εμφανιστούν σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ωστόσο μπορεί να συμβεί το ένα φαινόμενο, χωρίς το άλλο.

Παράγεται από την υπερθέρμανση του αέρα, από τη φωτιά. Ο καπνός εμφανίζει έντονα ανοδική πορεία σε μεγάλα υψόμετρα.Δορυφορικές εικόνες Timelapse από το γραφείο προβλέψεων του NWS στο Λας Βέγκας, αποτύπωσαν τα τεράστια σύννεφα «pyrocumulonimbus»Σύμφωνα με το NWS, σχηματίζεται ένα σύννεφο pyrocumulus σχηματίζεται εάν υπάρχει αρκετή υγρασία και ατμοσφαιρική αστάθεια πάνω από την «έντονη πηγή θερμότητας».


Εκρηκτικές καταιγίδες μπορούν να σχηματιστούν κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς, όταν απελευθερώνεται θερμότητα και υγρασία από τα φυτά.Οι καταιγίδες μπορούν να εγχύσουν σωματίδια έως και 10 μίλια στον αέρα και να δημιουργήσουν ξηρή αστραπή [dry lightning (αστραπή χωρίς βροχή) ]


Ο ανερχόμενος αέρας μπορεί επίσης να προκαλέσει " intense updrafts" που απορροφούν τον αέρα με ρυθμό, που προκαλεί την ανάπτυξη ισχυρών ανέμων.τα flammagenitus Cumulonimbus (Cb) – Σωρειτομελανίες σύννεφα, είναι επικίνδυνα καταιγιδοφόρα σύννεφα, κατακόρυφης ανάπτυξης, με σκούρες βάσεις κοντά στο έδαφος και κορυφές που μπορούν να φτάσουν σε μεγάλα ύψη.

Η καταιγίδα εκδηλώνεται εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες θερμοκρασιών. Μέσα σε αυτά τα σύννεφα δημιουργούνται αστραπές και βροντές.

οι άνεμοι στην επιφάνεια της θάλασσας ή της ξηράς, κάτω από αυτά τα σύννεφα είναι ισχυροί ή και θυελλώδεις (4 με 8 μποφόρ) περίπου, στις άκρες του σύννεφου.

τα παρομοιάζουν με έκρηξη πυρηνικής βόμβας ή σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας.


Γενικά παρουσιάζουν μικρή βάση σε σχέση με το μεγάλο ύψος τους.

μέσα στην τεράστια μάζα τους, παρατηρούνται ανοδικά και καθοδικά αέρια ρεύματα που μεταφέρουν υδροσταγόνες ή παγοκρυστάλλους αντίστοιχα ή και χαλάζι.Η διεθνής σύντμησή τους είναι Cb.

Συγκρούσεις σωματιδίων πάγου στα πολύ κρύα άνω τμήματα αυτών των σύννεφων προκαλούν ηλεκτρική εκκένωση, που απελευθερώνεται με την μορφή τρομακτικών κεραυνών.

Η δημιουργία νεφών pyrocumulus είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα πυρκαγιών οι οποίες εύκολα μπορούν να καταστούν ανεξέλεγκτες. Σε ακραίες περιπτώσεις, νέφη pyrocumulus μπορούν να οδηγήσουν σε δημιουργία κεραυνών και, συνεπακόλουθα, στη δημιουργία νέων εστιών, ακόμα και σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς.


 
οι μετεωρολόγοι δεν είναι πάντα σίγουροι τι αποτελεί νέφος και τι όχι.


Η Καλιφόρνια έχει δει 900 πυρκαγιές από τις 15 Αυγούστου, πολλές από αυτές ξεκίνησαν από μια έντονη σειρά χιλιάδων κεραυνών. Οι πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στρέμματα. Υπήρξαν οκτώ θάνατοι από πυρκαγιές και σχεδόν 3.300 κατασκευές καταστράφηκαν.

πηγή 6-9-20

https://www.foxnews.com/us/creek-fire-california-wildfire-smoke-plume-weather-pyrocumulonimbus-clouds

Η Καλιφόρνια συνεχίζει να καίγεται σαν κόλαση...

Τα σπάνια σύννεφα pyrocumulus που δημιουργούν οι φλόγες, εμφανίζουν τις πυρκαγιές ακόμα πιο απειλητικές...


αυτά τα σύννεφα (που το καθένα έχει ύψος έως
και πέντε μίλια, κάνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης πιο δύσκολες.Και πιο τρομακτικό, είναι ότι αυτά τα σύννεφα μοιάζουν σαν να υπήρχε μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη κάπου στο Golden State - και υπάρχουν πολλά επικίνδυνα ηφαίστεια γύρω από την περιοχή: Medicine Lake Volcano, Mount Shasta, Lassen Volcanic Center, Clear Lake Volcanic Field, Long Valley Volcanic Region, Coso Volcanic Field, Hubehebe Craters, and Salton Buttes.

Τα κανονικά σύννεφα σχηματίζονται όταν ο ήλιος θερμαίνει την επιφάνεια της γης, προκαλώντας την εξάτμιση του νερού και την άνοδο στην ατμόσφαιρα, όπου ψύχεται και συμπυκνώνεται σε ένα σύννεφο.

Αυτή είναι μια σχετικά αργή διαδικασία σε σύγκριση με το σχηματισμό ενός σύννεφου pyrocumulus, όπου η έντονη θερμότητα μιας τεράστιας πυρκαγιάς καίει την υγρασία από τη βλάστηση. Αυτή η υγρασία στη συνέχεια συσσωρεύεται σε σωματίδια καπνού και συμπυκνώνεται γρήγορα καθώς ανεβαίνει.

Τα σύννεφα Pyrocumulus εμφανίζονται πιο συχνά πάνω από τις ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες παράγουν πολύ ατμό. Εάν έχετε δει ποτέ ένα παράξενο σύννεφο που δημιουργεί ξηρή αστραπή πάνω από ένα ηφαίστειο, αυτό είναι ένα σύννεφο pyrocumulus. έχουν χρώμα μαύρο ή σκούρο καφέ από την ηφαιστειακή τέφρα, ενώ αυτά που δημιουργούνται από πυρκαγιές έχουν συνήθως σκούρο γκρι χρώμα, λόγω του καπνού και της τέφρας.

Η ταχύτητα με την οποία σχηματίζονται και αλλάζουν τα σύννεφα pyrocumulus, σε συνδυασμό με τη θερμότητα της φωτιάς, μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορες, μαζικές μεταβολές της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας απρόβλεπτους και ισχυρούς ανέμους.

έτσι, μπορεί να επιδεινώσουν την ένταση των πυρκαγιών και να προκαλέσουν την ανεξέλεγκτη διάδοση τους με απρόβλεπτους τρόπους. Και όλα αυτά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πυροσβεστών και του κοινού.

Μερικές φορές, πολύ σπάνια, τα σύννεφα pyromuculus περιέχουν αρκετή υγρασία που παράγουν δυνατή βροχή, βοηθώντας ενδεχομένως να σβήσουν τις πυρκαγιές που τα δημιούργησαν. Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει αυτή τη φορά, καθώς η Καλιφόρνια βρίσκεται στη μέση ενός έντονου κύματος.


hellenicrevenge.blogspot.com
strangesounds.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας