100 βουλευτές της Λιβύης συναντιούνται στο Μαρόκο για την «πολιτική αλλαγή»

100 βουλευτές της Λιβύης συναντιούνται στο Μαρόκο για την «πολιτική αλλαγή» Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση των κομμάτων της Λιβύης στο


Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση των κομμάτων της Λιβύης στο Μαρόκο

Περίπου 100 βουλευτές της Λιβύης που εκπροσωπούν όλα τα κόμματα συμμετέχουν, την Τετάρτη, σε μια συμβουλευτική συνάντηση στην Ταγγέρη, στο βόρειο Μαρόκο, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία επιδιώκει να βρει πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης.

Η Λιβύη ζει σε κατάσταση χάους από την επανάσταση ("Αραβική Άνοιξη") που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση συνεχίζονται επί μήνες, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου υπογράφηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη χώρα.

Οι βουλευτές της Λιβύης που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις δήλωσαν ότι θα εργαστούν για να «ακούσουν απόψεις και να συμφωνήσουν σε μια ατζέντα πριν επιστρέψουν στη Λιβύη όπου θα πραγματοποιήσουν σύνοδο για την αλλαγή της προεδρίας του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων, της ενωμένης Βουλής των Αντιπροσώπων ώστε να βγει η Λιβύη από την πολιτική κρίση».

Την Τρίτη, η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη χαιρέτισε, με μια ανακοίνωση, «τη συνάντηση αυτής της διαφορετικής ομάδας εκπροσώπων κάτω από μια στέγη», θεωρώντας την ως «θετικό βήμα».

Προετοιμασίες για τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2021
Πρόσθεσε, «η Αποστολή υποστήριζε πάντα την ενότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων και ελπίζουμε ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού της Λιβύης για την εφαρμογή του χάρτη πορείας που συμφωνήθηκε στο φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021».

Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021 κατά την πρώτη σύνοδο του φόρουμ στα μέσα Νοεμβρίου στην Τύνιδα , υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά τα μέρη δεν συμφώνησαν για τα ονόματα εκείνων που θα αναλάβουν τις κύριες κυβερνητικές θέσεις κατά τη μεταβατική περίοδο.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team
Σχόλια