Τα διεθνή ιδρύματα είναι αισιόδοξα για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση 1,9% το 2020

 Πολλοί διεθνείς οργανισμοί δήλωσαν πρόσφατα ότι η οικονομία της Κίνας είναι πλέον σε καλό δρόμο για να επιτύχει μια ισορροπημένη ανάκαμψη · ταυτόχρονα, μια σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων που έχει προωθήσει σταθερά η Κίνα θα βοηθήσει στην προώθηση της εγχώριας οικονομικής ανάπτυξης και θα ωφελήσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει στην τελευταία έκθεση για την Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,4% το 2020 και η κινεζική οικονομία θα αυξηθεί κατά 1,9%, καθιστώντας τη μοναδική σημαντική οικονομία στον κόσμο που έχει θετική ανάπτυξη. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το επόμενο έτος αναμένεται να φτάσει το 8,2%.

Οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας (ΑΕΠ) φέτος θα αυξηθεί κατά 1,6%, ενώ η παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της θα συρρικνωθεί κατά 5,2%. Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει επίσης ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας θα φτάσει το 7,9% το 2021.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι, σύμφωνα με την τρέχουσα οικονομική και επιδημική κατάσταση, η Κίνα θα είναι η μόνη χώρα μεταξύ των μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα επιτύχει θετική οικονομική ανάπτυξη φέτος. Η Κίνα μπόρεσε να συγκρατήσει γρήγορα την επιδημία και σχετικές πολιτικές άνοιξαν το δρόμο για την ταχεία ανάκαμψη των οικονομικών δραστηριοτήτων.

foulscode.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας