Περισσότεροι από 200 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λευκορωσία σήμερα

 


Μινσκ, 22 Νοεμβρίου / BTA /
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λευκορωσία σήμερα, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο το κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Viasna" (στα ρωσικά "Vesna" ή "Prolet").
Σύμφωνα με την οργάνωση υπέρ της αντιπολίτευσης, έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 205 συλλήψεις μόνο στο Μινσκ.
Οι πληροφορίες για περισσότερους από 200 κρατούμενους στην πρωτεύουσα για παραβίαση της δημόσιας τάξης επιβεβαιώθηκαν από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ανέφερε η TASS.
Η DPA σημειώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λευκορωσία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους του Μινσκ σήμερα. Η αστυνομία χρησιμοποίησε εκπληκτικές χειροβομβίδες για να διασκορπίσει το πλήθος, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενοι πολλοί ΜΜΕ της Λευκορωσίας.
Διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για νέα θητεία στις εκλογές της 9ης Αυγούστου πραγματοποιούνται στην πρώην Σοβιετική δημοκρατία εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Λουκασένκο, ο οποίος έχει κυβερνήσει με σιδερένια γροθιά για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, κέρδισε με απάτη.
Παραδοσιακά, οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται την Κυριακή - στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.
Οι διοργανωτές κάλεσαν τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν σε δεκάδες θέσεις σε ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια θα συγχωνεύονταν σταδιακά σε μια στήλη για να δυσκολέψουν τον έλεγχο της κατάστασης από τις δυνάμεις ασφαλείας.



bta.bg


FoulsCode
Σχόλια