Το Αζερμπαϊτζάν ενισχύει την παραγωγή φυσικού αερίου και τις εξαγωγές τον Ιανουάριο-Οκτ 2020

Από την Ayya Lmahamad Το Αζερμπαϊτζάν αύξησε την παραγωγή και την εξαγωγή φυσικού αερίου μειώνοντας παράλληλα την παραγωγή και την εξαγωγή πετρελα
 Από την Ayya Lmahamad


Το Αζερμπαϊτζάν αύξησε την παραγωγή και την εξαγωγή φυσικού αερίου μειώνοντας παράλληλα την παραγωγή και την εξαγωγή πετρελαίου τον Ιανουάριο-Οκτώβριο 2020.

Παραγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου

Κατά την περίοδο αναφοράς, το Αζερμπαϊτζάν αύξησε την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 5,4% ή 1,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Έτσι, κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2020, η χώρα παρήγαγε 30,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Από τη συνολική παραγωγή φυσικού αερίου, το Azeri-Chirag-Guneshli αντιπροσώπευε 9,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ το Shah Deniz αντιπροσώπευε 14,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η SOCAR παρήγαγε 6,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπλέον, κατά την αναφερόμενη περίοδο, οι πωλήσεις φυσικού αερίου στο εξωτερικό ανήλθαν σε 10,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η Τουρκία αντιπροσώπευε 9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εξαγωγών φυσικού αερίου, που είναι κατά 20,9% περισσότερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο αναφοράς 3,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου εξήχθησαν στην Τουρκία μέσω του TANAP. Επιπλέον, 7,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία μέσω TANAP από τις 30 Ιουνίου 2018 έως την 1η Οκτωβρίου 2020.

Η Γεωργία αντιπροσώπευε 1,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εξαγωγής φυσικού αερίου κατά την περίοδο αναφοράς.

foulscode.com

Σχόλια