Η Ολλανδία έστειλε τα πρώτα 3 Apaches για αναβάθμιση σε AH-64E στις ΗΠΑ

Οι Ολλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν τα πρώτα τρία ελικόπτερα Apache στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αναβαθμιστούν από το AH-64D στη διαμόρφωση AH



Οι Ολλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν τα πρώτα τρία ελικόπτερα Apache στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αναβαθμιστούν από το AH-64D στη διαμόρφωση AH-64E.


Ο στόλος έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ στις 4 Δεκεμβρίου. Από εκεί, η μεταφορά πηγαίνει στο Huntsville της Αλαμπάμα. Η τελευταία στάση είναι ο κατασκευαστής Boeing στο Mesa της Αριζόνα.

Τα Apaches έχουν προγραμματιστεί να υποβληθούν σε αυτό που ονομάζεται «διαδικασία ανακατασκευής», μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 2 χρόνια. Τα αναβαθμισμένα ελικόπτερα θα επιστρέψουν στην Ολλανδία από τα μέσα του 2023 έως τις αρχές του 2025.


Εκτός από τη λήψη αναβαθμισμένων συστημάτων, η αναθεώρηση θα επιτρέψει στα ολλανδικά Apaches να παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι το 2050.

Οι αναβαθμίσεις αποτελούν μέρος μιας συμφωνίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που υπογράφηκε μεταξύ του Ολλανδικού και του Στρατού των ΗΠΑ το 2018. Η αποσυναρμολόγηση του αεροσκάφους D-model θα πραγματοποιηθεί στο Huntsville της Αλαμπάμα, αλλά η ίδια η πραγματική αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί στο Μέσα της Αριζόνα.


Οι κύριοι εργολάβοι είναι η Boeing Company και η Lockheed Martin.


Το μοντέλο Apaches E εισάγει ένα εκσυγχρονισμένο ραντάρ ελέγχου πυρκαγιάς, καλύτερους αισθητήρες και συνδέσμους δεδομένων και αυξημένη ισχύ.

defencenet.gr
Σχόλια