Η τιμή του πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν υπερβαίνει τα 48 $ ανά βαρέλι

 


Η τιμή του Azeri LT CIF Augusta, που παράγεται στο πεδίο Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG), αυξήθηκε κατά 1,79 $ στις 24 Νοεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή, που αντιστοιχεί σε 48,07 $ ανά βαρέλι, αναφέρει η Trend σχετικά με την πηγή από το αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

Η τιμή του Azeri LT FOB Ceyhan ανήλθε σε 47,54 $ ανά βαρέλι στις 24 Νοεμβρίου, που είναι 1,8 δολάρια περισσότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή.

Το Αζερμπαϊτζάν παράγει το Azeri LT από το 1997 και το εξάγει μέσω του αγωγού Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) και Baku-Supsa Western Export, καθώς και σιδηροδρομικώς προς το γεωργικό λιμάνι Batumi.

Το Αζερμπαϊτζάν πωλεί επίσης το πετρέλαιο URALS από το λιμάνι της Ρωσικής Μαύρης Θάλασσας του Νοβορωσίσκ, παραδίδοντάς το μέσω του αγωγού Μπακού-Νοβοροσίσκ.

Η τιμή των URALS με αποστολή από το λιμάνι έφτασε τα 46,98 $ ανά βαρέλι στις 24 Νοεμβρίου, η οποία αυξήθηκε κατά 1,66 $ σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή.

Το κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου Brent Dated, που παράγεται στη Βόρεια Θάλασσα, ανήλθε σε 46,78 $ ανά βαρέλι, αυξάνοντας κατά 1,84 $ σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας