Κομισιόν κατά Amazon...

Κομισιόν κατά Amazon... ...για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης... Δικογραφία για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων, έχουν συντάξει οι ρυθμι





...για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης...


Δικογραφία για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων, έχουν συντάξει οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλεύεται τη... δεσπόζουσα θέση του για να έχει αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των εμπόρων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του.


Η Κομισιόν, η κορυφαία αντιμονοπωλιακή αρχή της Ε.Ε., δήλωσε την Τρίτη ότι οι κατηγορίες έχουν δημοσιοποιηθεί στην εταιρεία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχει διαπιστωθεί σοβαρό πρόβλημα με την συστηματική χρήση από την Amazon μη δημόσιων επιχειρηματικών δεδομένων, προκειμένου να αποφεύγει «τους φυσιολογικούς κινδύνους του ανταγωνισμού και να εδραιώσει έτι περαιτέρω την κυριαρχία της» στις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου της Γαλλία και της Γερμανία, των δύο μεγαλύτερων αγορών της στην Ε.Ε.


Η Ε.Ε. άρχισε να ερευνά τις δραστηριότητες της Amazon το 2018, επικεντρώνοντας τους ελέγχους της στον διπλό ρόλο της εταιρείας στην αγορά γενικά και στο λιανεμπόριο ειδικότερα.


Εκτός από την πώληση των δικών της προϊόντων, η αμερικανική εταιρεία επιτρέπει σε τρίτους λιανοπωλητές να πωλούν τα δικά τους αγαθά μέσω του ιστότοπού της. Πέρυσι, περισσότερα από τα μισά είδη που πωλήθηκαν μέσω της Amazon παγκοσμίως, προέρχονταν από αυτούς τους εξωτερικούς εμπόρους.


Η Amazon αντιμετωπίζει πιθανό πρόστιμο ύψους έως και στο 10% των ετήσιων εσόδων της παγκοσμίως, με το αντίστοιχο ποσό να εκτιμάται σε δισεκατομμύρια δολάρια.


Η εταιρεία πάντως απέρριψε τις κατηγορίες. «Διαφωνούμε με τους προκαταρκτικούς ισχυρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι έχει ακριβή κατανόηση των γεγονότων», ανέφερε η Amazon σε δήλωσή της.


Η εταιρεία μπορεί, σύμφωνα με τους κανόνες της Κομισιόν, να απαντήσει γραπτώς στις κατηγορίες και να παρουσιάσει την υπόθεσή της σε προφορική ακρόαση.


Αυτή η εξέλιξη αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της Ε.Ε. να περιορίσει τη δύναμη των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, μετά από μια σειρά προστίμων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της Google τα προηγούμενα χρόνια, για παραβίαση των κανόνων αντιμονοπωλιακής πολιτικής...



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS
Σχόλια