Μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό το bitcoin


Το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας ότι το εμβόλιο θα φέρει και το τέλος της πανδημίας απογειώνει το Bitcoin, με το σημαντικότερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων να προσεγγίζει ιστορικά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2017 και το όριο των 18.000 δολαρίων. Η «φρενίτιδα» για τα ψηφιακά νομίσματα έχει επιστρέψει δυναμικά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων «παικτών», αλλά και μικροεπενδυτών που βρίσκονται σε αναζήτηση εναλλακτικών επενδύσεων. Το bitcoin ανατιμήθηκε ενδοσυνεδριακά έως και 4,8%, «σκαρφαλώνοντας» έως και τα 18.840 δολάρια και απέχοντας μόλις 10% από ενδοσυνεδριακά υψηλά των 19.511 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. «Θα δούμε πολλούς να πωλούν σε αυτά τα επίπεδα, ειδικά όσους είχαν αγοράσει στα υψηλά του 2017-2018», εκτιμά ο Βιτζάι Αγιάρ, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Luno.

mia-anasa-apo-to-istoriko-ypsilo-to-bitcoin0

Mε τις κινήσεις στις αγορές μετοχών περιορισμένες εντός στενών ορίων διακύμανσης στη σημερινή συνεδρίαση, οι κινήσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τράβηξαν την προσοχή της Wall Street. Μεγάλα ονόματα από τον κόσμο των Hedge funds έχουν επιστρέψει και στοιχηματίζουν στην ξέφρενη άνοδο του Bitcoin, με την αξία του ψηφιακού νομίσματος να έχει υπερδιπλασιασθεί φέτος.

Τα κέρδη του Bitcoin φέτος οφείλονται εν μέρει και στο γεγονός ότι κερδίζει την προσοχή και των Mainstream διαχειριστών κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων και η Fidelity Investments, που το καλοκαίρι εγκαινίασε fund αφιερωμένο στο ψηφιακό νόμισμα.

kathimerini.gr

Σχόλια