Πρόεδρος Αμπάς ευχαριστεί την Αίγυπτο για τη χορηγία του στον παλαιστινιακό φάκελο συμφιλίωσης



Πρόεδρος Αμπάς ευχαριστεί την Αίγυπτο για τη χορηγία του στον παλαιστινιακό φάκελο συμφιλίωσης.


Ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, σήμερα Πέμπτη το απόγευμα δέχτηκε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος «Φατάχ». Τζιμπρίλ Ραγκούμπ, και Ρούι Φατούχ, στην προεδρική έδρα στη Ραμάλα, και άκουσε μια λεπτομερή έκθεση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Καΐρου με τη Χαμάς.

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση του Προέδρου Abdel Fattah El-Sisi και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για την άνευ προηγουμένου φροντίδα και προσπάθειά τους στη στήριξη της παλαιστινιακής συμφιλίωσης.

Ο Αμπάς τόνισε ότι η επιλογή τερματισμού της διαίρεσης και οικοδόμησης της εταιρικής σχέσης είναι μια μη αναστρέψιμη στρατηγική επιλογή για το κίνημα της Φατάχ και τα πλαίσια του, τονίζοντας ότι η Φατάχ έχει δεσμευτεί για όλες τις αντιλήψεις που επιτεύχθηκαν στους διαλόγους της Κωνσταντινούπολης, της Ντόχα, της Βηρυτού και της Δαμασκού.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης των γενικών γραμματέων των φατριών και τις αντιλήψεις της Κωνσταντινούπολης μεταξύ τα κινήματα «Φατάχ» και «Χαμάς», τα οποία εγκρίθηκαν από όλες τις εθνικές ομάδες δράσης.


Σχόλια