Θα χρησιμοποιούνται... ρομπότ για να ελέγχουν τα εισοδήματα των πολιτών! - Θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ζούμε πρωτοφανείς εποχές και σιγά σιγά αποκαλύπτονται αυτά που θα επιβληθούν με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των 32 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει ένα σύστημα  τεχνητής νοημοσύνης για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.

​Μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης οι αρχές θα μπορούν να εντοπίζουν ποιες φορολογικές δηλώσεις είναι αληθείς και ποιες ψευδείς.

​Το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα εφαρμοσθεί στο σύνολο της φορολογίας καθώς θα καλύπτει περιπτώσεις απάτης στο φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, σε δασμούς, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ενδοομιλικές απάτες κ.λ.π.

Στο προσχέδιο  του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός του ΕΝΦΙΑ, η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis αλλά και μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφών ΦΠΑ.

​Μειώσεις φόρων απευθείας το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει. Εάν όμως τα σχέδια διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και καταπολέμησης του λαθρεμπορίου- φοροδιαφυγής αποδώσουν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περιθώρια μείωσης των επιβαρύνσεων.

Στο πεδίο της φορολογίας το σχέδιο Ανάκαμψης περιλαμβάνει δράσεις όπως:

  • Η πλήρης κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με σκοπό την αύξηση της διαφάνειας.
  • Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος φορολογίας της ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ) που καθιστά πιο ρεαλιστικές τις τιμές ζώνης ανά γεωγραφική περιοχή με σκοπό τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την ευθυγράμμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας με τις αξίες της αγοράς.
  • Ένα νέο πλαίσιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καπνός, αλκοόλ και ενέργεια).
  • Η υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων και κινήτρων για περαιτέρω αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  • Η εφαρμογή μιας ψηφιακής και αυτόματης διαδικασίας ηλεκτρονικής επιστροφής ΦΠΑ.
  • Η καθιέρωση των ταμειακών μηχανών νέας τεχνολογίας σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες θα συνδέονται on-line με τις φορολογικές αρχές
  • Η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο σχεδιασμό φορολογικών ελέγχων.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας