Σ. Αραβία: Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη


Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη στην Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για το πλοίο Agrari MT με σημαία Μάλτας που μετέφερε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Όπως γράφει το ALJazeera το Agrari, που βρισκόταν στα ανοικτά της χώρας, στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από την έκρηξη. Στο πλοίο ανέβηκαν Σαουδάραβες αστυνομικοί και πραγματοποιούν έρευνες.

«Το πλοίο δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή», ανέφερε δήλωση των χειριστών του Agrari, σύμφωνα με την Washington Post. Οι Σαουδάραβες άργησαν να παραδεχτούν το γεγονός και αρχικά το απέδωσαν σε έκρηξη σε ορυχείο.

Η Ambrey, βρετανική εταιρεία ασφαλείας, απέδωσε  την έκρηξη σε νάρκη. και ότι είχε ξεφορτώσει το φορτίο του στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Σουκάικ.

«Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους», δήλωσε η Ambrey, η οποία δεν διευκρίνισε το χρονικό σημείο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, ωστόσο ανέφερε πως το τάνκερ είχε φτάσει στην Σουκπαικ στις 23 Νοεμβρίου.

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνος για την περιπολία των πλωτών οδών της Μέσης Ανατολής, δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας