Βαγγέλης Μαρινάκης: Κανένα όφελος για τον Πειραιά από την Cosco

Eξαγόρασαν την ηλεκτρονική εφημερίδα HuffPost Βαγγέλης Μαρινάκης: Κανένα όφελος για τον Πειραιά από την Cosco Μια έκπληξη έκρυβε η έκτακτη


Μια έκπληξη έκρυβε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, που θέμα είχε τη διέλευση των φορτηγών του ΟΛΠ μέσα από την πόλη του Πειραιά, προκειμένου να μεταφέρουν υλικά για τα έργα που υλοποιεί εδώ και περίπου 6 μήνες ο ΟΛΠ-Cosco στην Πειραϊκή.
Και αυτή ήταν η τοποθέτηση του γνωστού επιχειρηματία και.. δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην Cosco λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από αυτή τη μονοπωλιακή σύμβαση δεν θα δούμε κανένα όφελος και η πόλη με μαθηματική ακρίβεια θα ρημάξει».
Τόνισε επίσης ότι από το 2014 είχε εκφράσει την αντίθεσή του για οποιαδήποτε μονοπωλιακή συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι «όσο περνούν τα χρόνια, παρά τις δηλώσεις των Κινέζων που λένε ότι είναι η καλύτερη επένδυση που έχουν κάνει στην Ευρώπη, βλέπουμε ο Πειραιάς και οι άλλοι δήμοι να μην έχουν απολύτως κανένα όφελος από τους Κινέζους. Για να έχει όφελος ο Πειραιάς και οι άλλοι δήμοι θα πρέπει η Cosco να ξοδέψει χρήματα για ορισμένα μεγάλα έργα».
Τέλος ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία χωρίς να έχει ένα πολύ μεγάλο όφελος η πόλη του Πειραιά.


Χριστίνα Παπασταθοπούλου / ΕφΣυν


zoornalistas
Σχόλια