Αγάλματα αρχαίων Ελλήνων και Αιγυπτιακών θεών που βρέθηκαν στην αρχαία πόλη της Kibyra

Στην αρχαία πόλη της Kibyra, γνωστή ως "πόλη μονομάχων" στην περιοχή Gölhisar του Μπουρντούρ, βρέθηκαν αγάλματα θεών από την αρχαία ελληνική και τ


Στην αρχαία πόλη της Kibyra, γνωστή ως "πόλη μονομάχων" στην περιοχή Gölhisar του Μπουρντούρ, βρέθηκαν αγάλματα θεών από την αρχαία ελληνική και την αρχαία αιγυπτιακή περίοδο.

Ασκληπιός (Φωτογραφία: AA)

Σύμφωνα με τη δήλωση του διοικητή, το άγαλμα του Ασκληπιού, γνωστό ως «θεός της ιατρικής και της υγείας» στην ελληνική μυθολογία, αποκαλύφθηκε σε επτά κομμάτια στη νότια πλαγιά του ναού της αυτοκρατορικής λατρείας στην αρχαία πόλη.

Ο Ασκληπιός απεικονίζεται με τα ντυμένα, μακριά σγουρά μαλλιά και τα γένια του.

Σε αυτό το έργο, ο Ασκληπιός ακουμπά επίσης το προσωπικό του τυλιγμένο σε ένα φίδι και κρατώντας ένα αυγό.

Σερίπης προτομή

Serapis (Φωτογραφία: AA)

Η μαρμάρινη προτομή του Σεράπι, γνωστή για πολλά χαρακτηριστικά όπως ο θεός του αιγυπτιακού ουρανού ή ο θεός του φωτός, ανακαλύφθηκε σε δύο κομμάτια.

Το κεφάλι της προτομής του Serapis, του οποίου το σώμα βρέθηκε το 2019, βρέθηκε κατά τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος Roman Bath.

Η αποκατάσταση της μαρμάρινης προτομής, η οποία μπόρεσε να εκτεθεί μετά την ανακάλυψη του κεφαλιού, πραγματοποιήθηκε από τους αναστηλωτές της ανασκαφικής ομάδας.

FoulsCode.com

Σχόλια