Στους 500 πλουσιότερους του κόσμου ο Τούρκος ιδιοκτήτης της Biontech και η Τουρκάλα συζυγός του


Η μετοχή της BioNTech έκανε άλμα 8% αυτή την εβδομάδα, ενώ από τις αρχές του χρόνου έχει εκτοξευθεί κατά 250%. Ο Σαχίν είναι τώρα ο 493ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία 5,1 δισ. δολάρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα του δυτικού κόσμου που δίνει έγκριση - βιαστικά σύμφωνα με κάποιους - για εμβόλιο κατά του  Covid-19, ανοίγοντας τον δρόμο για τους εμβολιασμούς με το προϊόν που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με τις οποίες έχει αποτελεσματικότητα 95% στην αποτροπή της νόσου. Η BioNTech αναμένει την απόφαση της αμερικανικής FDA και των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ.

Στο παρελθόν η BioNtech είχε εστιάσει στις προσπάθειες αντιμετώπισης του καρκίνου, ο Σαχίν όμως, μαζί με τη σύζυγό του Οζλέμ Τουρέτσι (αρχίατρο της BioNtech) άρχισαν να εστιάζουν στον κορωνοϊό τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διάβασαν μια ανησυχητική μελέτη για την εξάπλωση του ιού σε μια οικογένεια που είχε επισκεφθεί την πόλη Ουχάν της Κίνας.

Ο γεννημένος στην Τουρκία επιστήμονας είναι ο μοναδικός μέτοχος μιας γερμανικής εταιρείας που ελέγχει το 18% της BioNTech, η οποία άντλησε 150 εκατ. δολάρια από την εισαγωγής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο πέρυσι.


pronews.gr

Σχόλια