Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα

Ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα με εποχικά είδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα  super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιεί το Iνστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) με θέμα «Σούπερ μάρκετ 2030 - Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της στρατηγικής του κλάδου των σούπερ μάρκετ». Εξηγώντας το σκεπιτκό της απόφασης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές».

Μιλώντας σήμερα στην δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι με τους επιδημιολογικούς δείκτες σε ψηλά επίπεδα όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αναβληθεί καθώς υπό αυτά τα δεδομένα δεν αποτελεί πρώτο μέλημα της κυβέρνησης το άνοιγμα της οικονομίας. 

Ααναφερόμενος στα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη σημείωσε ότι δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, «όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας». 

naftemporiki.gr

Σχόλια