Στρατηγικοί στόχοι στο Ισραήλ με κίνδυνο ιρανικής επίθεσης.


Αξιωματούχοι της άμυνας βλέπουν μεγάλη πιθανότητα επίθεσης- εκδίκησης από το Ιράν. Η IDF λαμβάνει μέτρα για την προστασία στρατηγικών στόχων στο Ισραήλ, όπως οι εγκαταστάσεις αερίου.

Θα επιτεθεί το Ιράν σε στρατηγικούς στόχους στο Ισραήλ; (Αρχείο: Pixabay)

Το IDF λαμβάνει μέτρα για να προετοιμαστεί για μια ιρανική επίθεση εκδίκησης σε στρατηγικούς στόχους στο Ισραήλ. Ο στρατός συντονίζει τις κινήσεις του με τον αμερικανικό στρατό και ανησυχεί συγκεκριμένα για μια πιθανή επίθεση πυραύλων στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις αερίου του Ισραήλ.

Αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι το Ιράν πιθανότατα θα εκδικηθεί για την υποτιθέμενη δολοφονία του επικεφαλής πυρηνικού επιστήμονα από πράκτορες της Μοσάντ . Ένα ιρανικό κτύπημα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη από αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz την Πέμπτη.

Οι Ιρανοί ηγέτες θα ήθελαν να χτυπήσουν στόχους υψηλής αξίας, όπως οι εξέδρες αερίου, ανέφερε ένας ανώνυμος αξιωματούχος της άμυνας στο Reuters. Η Τεχεράνη θέλει να ενισχύσει το κύρος της, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα ατυχήματα με την ελπίδα να αποφευχθεί μια μεγάλη σύγκρουση, είπε.

Μια ανώτερη πηγή άμυνας προειδοποίησε ότι οι ιρανικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε ισραηλινό στόχο στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων εγκαταστάσεων, ανέφερε ο στρατιωτικός δημοσιογράφος Γιανίβ Κούμποβιτς. Η Χεζμπολάχ έχει παρόμοιες δυνατότητες και μπορεί να επιτεθεί στις εξέδρες με προηγμένους πυραύλους, ταχύπλοα και drone.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, υπολόγισαν ότι η πιθανότητα επίθεσης στο βόρειο Ισραήλ να προκαλέσει ευρύτερη σύγκρουση είναι μέτρια έως υψηλή, ανέφερε η έκθεση.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ NΑΣΡΑΛΑ.

Για να προετοιμαστούν για πιθανές απειλές, οι στρατιωτικοί του Ισραήλ και των ΗΠΑ ενισχύουν τον συντονισμό και την άμυνά τους. Αυτό περιλαμβάνει πρωτόκολλα για κοινή ανίχνευση επιθέσεων πυραύλων και πυραύλων, ανέφερε η Haaretz την Πέμπτη. Άλλα μέτρα που ελήφθησαν από τις δύο χώρες δεν δημοσιεύθηκαν.

Εν τω μεταξύ, το IDF πραγματοποίησε ένα πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους διοικητές του εδάφους σε προετοιμασία για έναν πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, ανέφερε η ιστοσελίδα του Μάκο .

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ανώτεροι αξιωματικοί σε μονάδες που αναπτύχθηκαν στο βόρειο τομέα μελέτησαν τις τακτικές και τις ευπάθειες της ομάδας. Ο στρατός αναμένει από αυτές τις δυνάμεις να εισβάλουν στον Λίβανο στον επόμενο πόλεμο και να πολεμήσουν σε αστικές περιοχές και σε οχυρωμένα συγκροτήματα της Χεζμπολάχ.

Σε περαιτέρω εξελίξεις που αντικατοπτρίζουν τις υψηλές περιφερειακές εντάσεις, ο Χασάν Νασράλα σχεδιάζει να καταφύγει στο Ιράν. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ μπορεί να έχει ήδη φύγει από τον Λίβανο και θα παραμείνει στο εξωτερικό προς το παρόν, ανέφερε η εφημερίδα Κουβέιτ Αλ-Τζάριντα .

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο Νασράλα ενισχύει την ασφάλειά του επειδή φοβάται ότι το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ σκοπεύουν να τον σκοτώσουν. Ωστόσο, η αποχώρηση από τον Λίβανο θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει ότι αναμένει έκρηξη βίας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

israelradar.com

Corfiatiko.blogspot.com

Σχόλια