Ισραήλ: Περιμένουμε πλήμα σε ισραηλινά συμφέροντα από το Ιράν - Και άλλες χώρες στο στόχαστρο




Ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφάλειας του Ισραήλ που περιμένουν αντίποινα από το Ιράν για τη δολοφονία του Mohsen Fakhrizadeh

Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι ισραηλινά συμφέροντα στο εξωτερικό μπορεί να μπουν στο στόχαστρο του Ιράν, το οποίο εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον του εβραϊκού κράτους μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh στην Τεχεράνη στις 3 Δεκεμβρίου 2020.
Ο Fakhrizadeh, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας και της καινοτομίας στο Υπουργείο Άμυνας του Ιράν και θεωρείτο η ιθύνων νους του πυρηνικού του προγράμματος, σκοτώθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τεχεράνης στις 27 Νοεμβρίου 2020.
Κορυφαίοι Ιρανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Rouhani, κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι ενορχήστρωσε την επίθεση, ορκίστηκε αντίποινα και προκαλεί φόβους για αύξηση των εντάσεων.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ, στην προειδοποίηση που εξέδωσε, εκτιμά ότι το Ιράν ενδέχεται να επιχειρήσει να εξαπολύσει επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, όπως στη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.


bankingnews.gr


Σχόλια