Ευρωζώνη: Υψηλότερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις λιανικής


Υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη, κυρίως χάρη στην αύξηση των αγορών μέσω διαδικτύου, καθώς κατέφθασε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής στις 19 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 1,5% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, μετά από την πτώση 1,7% τον Σεπτέμβριο, από την αύξηση 4,3% σε ετήσια βάση.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η μηνιαία αύξηση θα διαμορφώνεται στο 8% και η ετήσια στο 2,7%.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου και αλληλογραφίας αυξήθηκαν 6,1% σε μηνιαία βάση και 28,5% σε ετήσια βάση, αντισταθμίζοντας την πτώση 2,8% σε μηνιαία βάση και 14% σε ετήσια βάση, των πωλήσεων σε είδηση ένδυσης και υπόδησης στα καταστήματα.

Επίσης οι πωλήσεις βενζίνης μειώθηκαν 3,7% σε μηνιαία βάση, και 9,6% σε ετήσια βάση, σε μια μεγαλύτερη πτώση από ό,τι στον προηγούμενο μήνα, καθώς λιγότεροι άνθρωποι ταξίδεψαν εξαιτίας της πανδημίας.

zougla.gr

Σχόλια