Πρώτα οικονομικά μέτρα υπέρ των αδυνάτων στη Βολιβία


Πακέτο μέτρων με την ονομασία «Επιχορηγήσεις Ενάντια στην Πείνα» ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό στη Βολιβία.

Μέτρα ενίσχυσης των ανέργων και όσων δεν έχουν σταθερή εργασία ανακοίνωσε προχθές, Κυριακή, η νέα κυβέρνηση της Βολιβίας, υπό τον Λούτσο Άρσε. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι μες στο Δεκέμβριο θα παρουσιάσει και σειρά μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας, και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Μέσω τουίτερ, ο Πρόεδρος της χώρας ενημέρωσε, επίσης, ότι, προχωρά με «επανέναρξη των δημόσιων επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν άμεσα νέες θέσεις εργασίας». Από τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των ρυθμίσεων του Δεκεμβρίου θα είναι η φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, η εξίσωση των αμοιβών γυναικών και ανδρών και η ενίσχυση του τομέα του τουρισμού. 

Τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό (Movimiento al Socialismo, MAS), και που αρχίζουν αμέσως να εφαρμόζονται, αφορούν στην οικονομική ενίσχυση των πολιτών άνω των 18 ετών και φέρουν την ονομασία- ομπρέλα «Επιχορηγήσεις Ενάντια στην Πείνα». Οι «Επιχορηγήσεις» αποτελούσαν βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, και μάλιστα ο ίδιος ο Άρσε είχε επαναλάβει στην προεκλογική του εκστρατεία πολλές φορές ότι θα ήταν το πρώτο μέτρο που θα λαμβάνονταν. 


thepressproject.gr



Σχόλια