Ενίσχυση του Τύπου…

Μέσω της μεταφοράς του!... Ένα μέτρο για την ενίσχυση του εκδοτικού κλάδου έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. Το άρθρο 66 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε



Μέσω της μεταφοράς του!...

Ένα μέτρο για την ενίσχυση του εκδοτικού κλάδου έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. Το άρθρο 66 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προβλέπει πως οι εκδοτικές επιχειρήσεις που... εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και εμφανίζουν πτώση κυκλοφορίας μπορεί να λάβουν επιχορήγηση του μεταφορικού τους κόστους .

Προϋπόθεση είναι οι εκδοτικές εταιρείες να έχουν κάνει έναρξη της δραστηριότητάς τους πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η διάρκεια της επιχορήγησης καθορίζεται σε 4 ημερολογιακά τρίμηνα αρχή γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2020 . Το ύψος της ενίσχυσης είναι ανάλογου του συνολικού μεταφορικού κόστους του κάθε τριμήνου, όπως προκύπτει από το τρίμηνο του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους που πιστοποιείται από το εκάστοτε πρακτορείο διανομής Τύπου.

Η επιχορήγηση χορηγείται απευθείας στις εκδοτικές επιχειρήσεις είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά. Στην περίπτωση που η εκδοτική εταιρεία δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας περί συμψηφισμού και βεβαίωση οφειλών.

Με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υφυπουργού στον πρωθυπουργό κατόπιν εισήγηση του διοικητή της ΑΑΔΕ καθορίζεται η διαδικασία πιστοποίησης των εφημερίδων...

mediagr.org
Σχόλια