Για πολιτικούς λόγους δεν φτιάχνουμε εργοστάσιο στην Τουρκία, λέει ο CEO της Volkswagen

“Ήμουν υπέρ της δημιουργίας εργοστασίου εκεί, ακόμη είμαι” ανέφερε ο Ντίες σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα WirtschaftsWoche. “Θα μπορούσα

“Ήμουν υπέρ της δημιουργίας εργοστασίου εκεί, ακόμη είμαι” ανέφερε ο Ντίες σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα WirtschaftsWoche. “Θα μπορούσαμε να έχουμε ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και να συμβάλουμε στην βελτίωση των συνθηκών εκεί”.


Ο Ντίες είπε στην  WirtschaftsWoche ότι το συμβούλιο έργων της Volkswagen ήταν αυτό που αντιτάχθηκε στο εργοστάσιο στην Τουρκία και ότι οι μέτοχοι είχαν ανησυχίες για το πολιτικό κλίμα στη χώρα.

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που η Ευρώπη μπορεί να απορρίψει στρατηγική, είπε ο Ντίες, αλλά η εταιρεία δεν μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω χωρίς την υποστήριξη του συμβουλίου έργων.

“Οι απόψεις μου για την Τουρκία διαφέρουν από τις απόψεις που έχουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση της Γερμανίας” πρόσθεσε ο CEO της εταιρείας. “Θα μπορούσε να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ, και έτσι να ενισχύσουμε την ισχύ μας στην χώρα αυτή”.


Ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά του για το σχέδιο μιας νέας βιομηχανικής μονάδας στην δυτική Τουρκία. Η επίσημη αιτιολογία για την ακύρωση της επένδυσης ύψους ενός δισ. ευρώ ήταν η μειωμένη ζήτηση λόγω κορωναϊού, όπως αναφερόταν στην σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια