Gazete Duvar: Η Ελλάδα αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 5πλάσιο

Εν μέσω της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία, η Ελλάδα σχεδιάζει να αυξήσει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τις αμυντικές της



Εν μέσω της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία, η Ελλάδα σχεδιάζει να αυξήσει στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τις αμυντικές της δαπάνες για το 2021. Το ποσό αυτό πλησιάζει στο πενταπλάσιο των δαπανών του 2020, γράφει η τουρκική εφημερίδα Ντουβάρ.

Το δημοσίευμα επικαλείται την DW στα τουρκικά, σημειώνοντας ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να εγκριθεί μετά από συζήτηση στο κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι ο Μητσοτάκης κατέχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, οπότε δεν υπάρχει μεγάλο εμπόδιο στο σχέδιο.

Εάν το ποσό που προβλέπεται στο σχέδιο γίνει αποδεκτό στο Κοινοβούλιο, η Ελλάδα θα αυξήσει τις δαπάνες για την Άμυνα πέντε φορές περισσότερο από το τρέχον έτος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η αύξηση των αμυντικών δαπανών γίνονται λόγων των εντάσεων κατά τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας λόγω των δραστηριοτήτων εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπογραφή για τα 18 Rafale με την παρουσία της Γαλλίδας ΥΠΑΜ

Η συμφωνία για τα 18 πολεμικά αεροσκάφη τύπου Rafale που θα αγοραστούν από τη Γαλλία αναμένεται να υπογραφεί σε τελετή στην οποία θα παρευρεθεί η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλωράνς Παρλί την επόμενη εβδομάδα. Μεταξύ των στρατιωτικών δαπανών που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Αθήνα είναι η αγορά τεσσάρων νέων φρεγατών.


Gazete Duvar
The Hellenic Information Team
Σχόλια