Μήνυμα των Houthi στο Ισραήλ: ”Θα χτυπήσουμε ευαίσθητους στόχους”

Η παρακάτω είδηση σχετίζεται άμεσα με την επέτειο θανάτου του Ιρανού Στρατάρχη και αρχηγού της Δύναμης Quds, Qaseem Soleimani, ο οποίος έχασε την ζωή

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η παρακάτω είδηση σχετίζεται άμεσα με την επέτειο  θανάτου του Ιρανού Στρατάρχη και αρχηγού της Δύναμης Quds, Qaseem Soleimani, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από επίθεση αμερικανικού drone MQ-9 Reaper πλησίον του αεροδρομίου της Βαγδάτης το 2019. Την περασμένη εβδομάδα ένα αμερικανικό υποβρύχιο κατευθυνόμενων πυραύλων έπλεε κοντά στα Ιρανικά ύδατα, δεδομένης της παρουσίας Ισραηλινού υποβρυχίου πυρηνικής κρούσης εντός της Ερυθράς Θάλασσας, γεγονός που καταδεικνύει την ουσία των Αραβοϊσραηλινών Συμφωνιών Ειρήνης.

Το Κίνημα της Ansarallah (Houthis) σχολίασε πρόσφατα δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού ότι η χώρα του αναμένει μια ιρανική επίθεση από την Υεμένη ή το Ιράκ και ότι η Τεχεράνη αναπτύσσει drone και έξυπνους πυραύλους και στις δύο χώρες ικανές να φτάσουν στο Τελ Αβίβ. Ο αναπληρωτής για θέματα ασφάλειας και άμυνας στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας που συγκροτήθηκε από την Ansarallah στη Sanaa, ο υπολοχαγός Jalal Al-Ruwaishan, δήλωσε το Σάββατο, σύμφωνα με την τηλεόραση Al-Masirah, ότι «οι δηλώσεις του Ισραηλινού εχθρού σχετικά με την Υεμένη στοχεύουν να καθησυχάσουν τις χώρες του Κόλπου, τίποτα περισσότερο. ”

Τόνισε: «Ο ηγέτης της επανάστασης ανακοίνωσε προηγουμένως ότι θα καταστρέψουμε ευαίσθητους στόχους στην οντότητα του εχθρού (Ισραήλ) σε περίπτωση που διαπράξει το οτιδήποτε ενάντια στην Υεμένη. Αποδεικνύουμε την αξία της στρατιωτικής μας ικανότητας εδώ και 6 χρόνια”.

Συνέχισε: «Αντιμετωπίζουμε μια επίθεση που απειλεί την εθνική μας ασφάλεια 6 χρόνια συνεχόμενα και καταφέραμε να αντέξουμε και να είμαστε σταθεροί στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα». Ο Al-Ruwaishan δήλωσε: «Οι Σιωνιστές υποστηρίζουν λογικά τη συμμαχία από την αρχή της επίθεσης, αλλά τώρα προσπαθούν να βρουν απειλές και δικαιολογίες για να εντυπωσιάσουν τις χώρες της περιοχής, ώστε να μπορούν να τους προωθήσουν την στρατιωτική τους παρουσία».

Μόλις χθες παρουσιάσαμε από το infognomon τα αποτελέσματα της επιχείρησης εκκαθάρισης των Ιρανικών πυρήνων εντός της Συρίας από Ισραηλινά μαχητικά. Παρόμοιες επιθέσεις γίνονται συνήθως μια φορά την εβδομάδα από την Ισραηλινή Αεροπορία εντός της νότιας Συρίας στοχεύοντας τα υπόγεια Ιρανικά κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου των παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ιράν σε Συρία, Ιράκ, Λίβανο, Γάζα και Υεμένη.

Σχόλια