«Αμυντική συμφωνία Ελλάδας Ισραήλ περίπου 2 δις δολαρίων»

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε συμβόλαιο 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια ισραηλινώ


Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε συμβόλαιο 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια ισραηλινών εκπαιδευτικών αεροσκαφών και εργολάβου και για τη δημιουργία σχολής πτήσεων για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ανέφεραν οι «Times of Israel».

Η συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών, θα επιτρέψει στην Elbit Systems να δημιουργήσει και να διοικεί μια ελληνική σχολή εκπαίδευσης αεροπορίας.

Περιλαμβάνει επίσης την πώληση 10 αεροσκαφών Aermacchi M-346, γνωστά στο Ισραήλ ως Lavi, και για την Elbit να αναβαθμίσει και να συντηρήσει ελληνικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η συμφωνία, την οποία ονόμασε «η μεγαλύτερη συμφωνία δημοσίων συμβάσεων μεταξύ των δύο χωρών», είναι διάρκειας 20 ετών. Δεν είναι σαφές πότε θα υπογραφεί η συμφωνία, αλλά η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης «επιτρέπει στα μέρη να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις» πριν από την υπογραφή.


The Hellenic Information Team
Σχόλια