Δε μεταφέρουν όσους δεν έχουν ελπίδες ανάνηψης...

Χάος επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία του Λος Άντζελες λόγω της τρομερής έξαρσης του Covid-19, σε βαθμό που οι υγειονομικές αρχές έδωσαν εν
Τα ασθενοφόρα στο Λος Άντζελες...

Χάος επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία του Λος Άντζελες λόγω της τρομερής έξαρσης του Covid-19, σε βαθμό που οι υγειονομικές αρχές έδωσαν εντολή στα ασθενοφόρα να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία όσους υπέστησαν καρδιακή προσβολή και... δεν μπορούν να ανανήψουν επί τόπου.

«Τα νοσοκομεία δηλώνουν εσωτερική καταστροφή και πρέπει να ανοίξουν γυμναστήρια για να λειτουργήσουν ως νοσοκομειακές μονάδες», δήλωσε η επόπτρια των νοσοκομείων της κομητείας του Λος Άντζελες, Χίλντα Σόλις. «Οι υγειονομικοί εξαντλούνται σωματικά και ψυχικά και αρρωσταίνουν», πρόσθεσε και χαρακτήρισε την κατάσταση ως «ανθρώπινη καταστροφή».

Σχεδόν 7.900 άτομα νοσηλεύονται με Covid-19 στο Λος Άντζελες, εκ των οποίων το 21% σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ανέφεραν χθες αξιωματούχοι. Ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 200 τη Δευτέρα.

Χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν άλλοι 224 θάνατοι, αυξάνοντας το σύνολο στην κομητεία σε περισσότερους από 11.000 νεκρούς.

Και τώρα τα πληρώματα ασθενοφόρων στην κομητεία του Λος Άντζελες έχουν οδηγία να μην μεταφέρουν ασθενείς με μικρή πιθανότητα επιβίωσης στα νοσοκομεία.

«Αυτή η εντολή που εκδόθηκε από τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της κομητείας είναι πραγματικά πολύ συγκεκριμένη για ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και δεν μπορούν να ανανήψουν στο σημείο», δήλωσε ο δρ Τζέφρι Σμιθ, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai. «Αυτοί οι ασθενείς έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίωσης ο καθένας εάν μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Επομένως, αυτή τη στιγμή, θεωρείται πιθανότατα ανώφελο».

Ειδικότερα, η οδηγία αναφέρει ότι εάν ο ασθενής δεν έχει σημάδια αναπνοής ή σφυγμού, οι διασώστες θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν επί τουλάχιστον 20 λεπτά. Εάν ο ασθενής σταθεροποιηθεί μέσα σε αυτό τον χρόνο τότε θα μεταφέρεται σε νοσοκομείο. Εάν όμως ο ασθενής κηρυχθεί νεκρός επί τόπου ή δεν μπορεί να αποκατασταθεί ο παλμός, οι διασώστες δεν θα τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αλλά ακόμα και όσοι ασθενείς είναι αρκετά τυχεροί για να φτάσουν στο νοσοκομείο, μπορεί να περιμένουν για ώρες απέξω, εάν δεν υπάρχει χώρος.

Τοπικοί αξιωματούχοι παροτρύνουν το κοινό να μην καλεί το 911 (ασθενοφόρο), εκτός εάν «το χρειάζονται πραγματικά», δήλωσε ο δρ Μαρκ Εκστάιν, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες, στο θυγατρικό σταθμό του CNN, KABC.

Η έξαρση της πανδημίας έχει δημιουργήσει επίσης ελλείψεις στην παροχή οξυγόνου. Έτσι, στην κομητεία του Λος Άντζελες θα χορηγείται μόνο σε ασθενείς με κορεσμό οξυγόνου κάτω από το 90%.

Μέχρι χθες, Τρίτη, περισσότεροι από 22.000 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονταν σε όλη την πολιτεία, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια. Περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι πέθαναν από Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 368 νέων θανάτων που καταγράφηκαν την Τρίτη.

«Οι αυξήσεις των κρουσμάτων είναι πιθανό να συνεχιστούν για εβδομάδες ως αποτέλεσμα των διακοπών, των ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και των ταξιδιωτών που επιστρέφουν», δήλωσε η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες Μπάρμπαρα Φερέρ. «Είναι πιθανό να βιώσουμε τον Ιανουάριο τις χειρότερες καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει από την αρχή της πανδημίας. Και αυτό είναι δύσκολο να το φανταστούμε», υπογράμμισε...

efsyn.gr
Σχόλια