Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ουάσιγκτον: Με όπλα στους δρόμους οι άνδρες της Εθνοφρουράς


Με όπλα στους δρόμους κυκλοφορούν οι άνδρες της Εθνοφρουράς στην Ουάσιγκτον, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. 

Η Εθνοφρουρά αρχικά είχε ανακοινωθεί πως κινητοποιήθηκε για να προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη στην αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας και τη Δευτέρα, ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, διοικητής του γραφείου της Εθνοφρουράς στο Πεντάγωνο, δήλωνε πως δεν είχαν άδεια να φέρουν οπλισμό.

Η άδεια στην Εθνοφρουρά να φέρει οπλισμό και να κάνει συλλήψεις θα αποτελούσε μέτρο «της υστάτης προσφυγής» αν η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο, διαβεβαίωνε.

Δεν έχει εξηγηθεί ο λόγος που τα πράγματα άλλαξαν. Η Εθνοφρουρά της Ουάσιγκτον αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει να κάνει και με την προσπάθεια των Δημοκρατικών να δημιουργήσουν νέα ένταση πριν από την ορκωμοσία Μπάιντεν, καθώς προσπαθούν να καθαιρέσουν τον Τραμπ. 

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε στην χθεσινή του ομιλία πως δεν φοβάται την 25η τροπολογία, ενώ είχε προειδοποιήσει προηγουμένους τους Δημοκρατικούς.

Το Πεντάγωνο θα κινητοποιήσει περίπου 15.000 άνδρες της Εθνοφρουράς την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. 

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την 6η Ιανουαρίου, όταν οπαδοί του Τραμπ κατέλαβαν προσωρινά το Καπιτώλιο, έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου.

pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη