2000 Σλαβομακεδόνες εγγράφηκαν στα βουλγαρικά κέντρα εμβολιασμού των συνόρων

Σχεδόν 2.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας- ΔΒΜ, έχουν εγγραφεί για εμβολιασμό στα δύο κέντρα εμβολιασμού COVID-19 στους μεθοριακούς σταθμούς Στάνκε


Σχεδόν 2.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας- ΔΒΜ, έχουν εγγραφεί για εμβολιασμό στα δύο κέντρα εμβολιασμού COVID-19 στους μεθοριακούς σταθμούς Στάνκε Λισίτσκοβο και Ζλατάρεβο.

Δύο εμβολιαστικά κέντρα άρχισαν να λειτουργού εκεί , τα οποία βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη μεταξύ των σημείων ελέγχου της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Δρ Μίλεν Βραμπέφσκι ο οποίος πρότεινε στη βουλγαρική κυβέρνηση τη δημιουργία τους, δήλωσε ότι «οι αντιβουλγαρικές δυνάμεις ανησυχούν για την πρωτοβουλία αυτή που σκοπεύει να εμβολιάσει τους αδελφούς μας στο Βαρδάρη».

Πρόσθεσε ότι «αυτή δεν είναι απλώς μια πατριωτική πρωτοβουλία που απευθύνεται στους αδελφούς και τις αδελφές μας, αλλά και μια κοινή άμυνα ενάντια στον Covid 19, διότι βρισκόμαστε σε ένα κοινό περίπλοκο επιδημιολογικό περιβάλλον με τους Σλαβομακεδόνες».

"Στην ΔΒΜ έχουμε 120 χιλιάδες Βούλγαρους πολίτες, υπάρχουν μόνιμοι και προσωρινοί κάτοικοι, των οποίων ολόκληρες οικογένειες συνδέονται με τη Βουλγαρία, δηλαδή είμαστε μαζί σε ένα επιδημιολογικό περιβάλλον. Περίπου 200.000 δόσεις κινεζικού εμβολίου έχουν αγοραστεί εκεί, και αυτές τις μέρες ελήφθησαν άλλες 100.000 από τον κινεζικό στρατό και γνωρίζω ανεπίσημα ότι οι τοπικές αρχές, οι δήμαρχοι και οι δήμοι έχουν παραγγείλει να εμβολιαστούν με το κινεζικό εμβόλιο. Δεν σχολιάζω τις ιδιότητές του, αλλά προσφέρουμε, επίσης, τα "Pfizer", "Moderna" και "Jansen", τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, πρόσθεσε ο Δρ Βραμπέφσκι.


Trud.bg, 24 часа.bg
The Hellenic Information Team

Σχόλια