2000 τουρκικά πιστόλια κρότου στη Λιβύη

Τα πιστόλια ήταν τα ολοκαίνουργια (κυκλοφόρησαν το Μάιο του 2021) ημιαυτόματα BRT M9 της τουρκικής εταιρείας Sur Arms τα οποία παρότι κρότου, μπορούν


Σε αυτή τη κατηγορία άρθρων μας έχουμε δει πως όπλα κρότου τροποποιούνται ώστε να βάλλουν με πραγματικά πυρά, ακόμα και εις την ίδια μας τη πατρίδα (π.χ. «Αυτοσχέδια Όπλα: Εργοστάσιο κατασκευής στη Πάτρα»). Αυτό το σκοπό φαίνεται να είχε ένα φορτίο 2000 πιστολιών κρότου από τη Τουρκία προς τη Λιβύη το οποίο εις τις 19 Μαΐου του 2021 εντοπίσθηκε από τις τελωνειακές αρχές της Λιβύης στο λιμένα της Μισράτα.

Πηγή: Twitter.com/Libya_OSINT

Τα πιστόλια ήταν τα ολοκαίνουργια (κυκλοφόρησαν το Μάιο του 2021) ημιαυτόματα BRT M9 της τουρκικής εταιρείας Sur Arms τα οποία παρότι κρότου, μπορούν να τροποποιηθούν όπως έχουμε δει εις το παρελθόν. Ωστόσο, τέτοιες τροποποιήσεις είναι άκρως επικίνδυνες καθώς τα όπλα αυτά δεν έχουν πιστοποιηθεί για τις πιέσεις γομώσεων πραγματικών πυροβόλων όπλων.


Πηγη: SurArms.com

Δυστυχώς, οι αρχές της Λιβύης δεν ανέφεραν δημοσίως ούτε τον αποστολέα, ούτε τον παραλήπτη, και έτσι δε μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτό ήτο κάποια μυστική κρατική επιχείρηση ή άλλη δραστηριότητα. Επιπρόσθετα, δε δημοσίευσαν φωτογραφικό υλικό στο όποιο να είναι ορατές λεπτομέρειες όπως σειριακοί αριθμοί ή άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά που θα βοηθούσαν σε μία περαιτέρω ανάλυση του περιστατικού. Η μοναδική αναφορά ήτο ότι επρόκειτο για φορτίο 2000 όπλων κρότου από τη Τουρκία με στόχο τη τροποποίηση τους σε πυροβόλα όπλα στη Λιβύη.


Πηγή: Twitter.com/Libya_OSINT

Προσωπικά θα μας έκανε εντύπωση αν κρατικές υπηρεσίες έκαναν κάτι τόσο πολύπλοκο αντί απλώς να στείλουν πυροβόλα όπλα, άρα θεωρούμε πιθανότερο η παραγγελία να ήτο από ομάδες ανταρτών ή τρομοκρατών με στόχο να τα μετατρέψουν σε οπλισμό για τα μέλη τους. Ωστόσο, αν γνωρίζετε περισσότερα για το περιστατικό γράψτε μας στα σχόλια του άρθρου μας.


Σχόλια