Alyssa Carson – Η γενιά του πλανήτη Άρη

Η Alyssa Carson είναι μόλις 20 ετών και όμως έχει επιλεγεί να είναι μια από τους 7 της αποστολής που διοργανώνει η Nasa , ‘’Mars One’’. Το ‘’Mars One’

Η Alyssa Carson είναι μόλις 20 ετών και όμως έχει επιλεγεί να είναι μια από τους 7 της αποστολής που διοργανώνει η Nasa , ‘’Mars One’’. Το ‘’Mars One’’ είναι μια αποστολή της NASA που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 2030 με σκοπό την δημιουργία ανθρώπινης αποικίας. Μέχρι τώρα η Alyssa έχει παρακολουθήσει 3 φορές Space Shuttle launches,7 φορές το SpaceCamp της NASA , 3 φορές τo Space Academy και πολλαπλές φορές το Sally Ride Camp. Ενώ το 2012 και το 2013 πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευσή της στα Space Camp Turkey και Space Camp Canada και έτσι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που παρακολούθησε και τα 3 Space Camps της NASA (SpaceCamp, Space Camp Turkey και Space Camp Canada) . Η πρωτιά όμως  δεν σταματάει εδώ, έγινε και η πρώτη που ολοκλήρωσε το Nasa Passport program καθώς επισκέφτηκε 14 κέντρα-πάρκα της NASA σε 9 πολιτείες της Αμερικής . 

Τον Δεκέμβριο του 2013 προσκλίσθηκε από την NASA  για να συμμετάσχει ζωντανά  στην συζήτηση για την αποστολή στον Άρη στην εκπομπή MER 10 και αργότερα επιλέχθηκε για να είναι και ένα από τα μέλη της αποστολής. Άλλο ένα επίτευγμά της είναι ότι είναι η νεότερη που έγινε δεκτή και αποφοίτησε το Advanced Possum Academy και αυτομάτως γίνεται ικανή ασκούμενη για να ταξιδέψει στο διάστημα. Τέλος η Alyssa πέρα από διψασμένη για ζωή έχει δηλώσει '' μπορεί εσείς να χαρακτηρίζεται τον Άρη σαν τον κόκκινο πλανήτη αλλά εγώ τον χαρακτηρίζω σπίτι μου''. 

Μετάφραση: Αθηνά Τζιαρού



Σχόλια