Η Ρωσία έστειλε στη βάση Χμέιμιμ για πρώτη φορά τρία βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας

Η προσγείωση αεροσκαφών αυτού του τύπου στο αεροδρόμιο Χμέιμιμ πραγματοποιείται για πρώτη φορά, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τρίτη 24 Μαΐου,


Τρεις βομβαρδιστικά Tu-22m3 μεγάλων αποστάσεων πέταξαν στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.

Η προσγείωση αεροσκαφών αυτού του τύπου στο αεροδρόμιο Χμέιμιμ πραγματοποιείται για πρώτη φορά, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τρίτη 24 Μαΐου, γράφει η Interfax .

Αναφέρεται ότι τα πληρώματα βομβαρδιστικών μεγάλων αποστάσεων θα αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες για την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε νέες γεωγραφικές περιοχές κατά τη διάρκεια πτήσεων στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, η ανακατασκευή του δεύτερου διαδρόμου ολοκληρώθηκε με πλήρη αντικατάσταση της επίστρωσης και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης και ραδιο-τεχνικού εξοπλισμού.

Επίσης, όπως σημειώνεται, το μήκος του διαδρόμου αυξήθηκε, γεγονός που επέτρεψε την επέκταση των δυνατοτήτων του αεροδρομίου να δέχεται και να εξυπηρετεί αεροσκάφη διαφόρων κατηγοριών.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό τμήμα, προς το παρόν, όλοι οι τύποι αεροσκαφών που εξυπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων αεροσκαφών, μπορούν να πετάξουν προς την αεροπορική βάση Χμέιμιμ.

Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών καθηκόντων για «έλεγχο του εναέριου χώρου στη θαλάσσια ζώνη της Μεσογείου, τα βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας θα επιστρέψουν σε μόνιμα αεροδρόμια στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


The Hellenic Information Team

Σχόλια