Ρήγμα στην κυβέρνηση Ερντογάν – Φόβοι ότι ο Σοϊλού παρακολουθούσε τηλέφωνα υπουργών και συνεργάτών του

Δρόμος χωρίς γυρισμό για Ερντογάν οι αποκαλύψεις των αρχινονών στην Τουρκία Μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), της Τουρκί

Δρόμος χωρίς γυρισμό για Ερντογάν οι αποκαλύψεις των αρχινονών στην Τουρκία

Μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), της Τουρκίας, έχουν αρχίσει και ανησυχούν. Δεν είναι λίγα τα θέματα που έχουν βγει από το στόμα του αρχινονού Σεντάτ Πεκέρ. Αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο όμως είναι το ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού μπορεί να έχει “παγιδεύσει” τα τηλέφωνά τους.

Οι ανησυχίες των μελών του AKP προέκυψαν όταν ο αρχηγός της μαφίας κατηγόρησε τον Σοϊλού ότι παρακολουθεί τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube.

Αναφορές για παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων έχουν εμφανιστεί αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ομάδα των αποστράτων ναυάρχων για την έκδοση της περίφημης ανακοίνωσης, λέγοντας ότι οι συγγενείς τους έχουν συνδέσμους με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP).

“Θα τα δείτε σύντομα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”, δήλωσε ο Ερντογάν στις αρχές Απριλίου, μία δήλωση την οποία ακολούθησαν εκτενείς “αποκαλύψεις” από την Hürriyet, που δημοσίευσε πληροφορίες για τους συγγενείς των θαυμαστών. Ενώ ξέσπασε κατακραυγή για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, ο Σοϊλού είπε ότι η κυβέρνηση αποκάλυψε τις σχέσεις των οικογενειών τους με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν και αξιωματούχοι υψηλού επιπέδου έχουν παραδεχτεί ανοιχτά αυτές τις πράξεις σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της αντιπολίτευσης, τα μέλη του AKP ανησυχούν όλο και περισσότερο για το θέμα, μιας και φαίνεται ότι βρίσκονται και αυτοί στον ρόλο του θύματος.

Πηγές ανέφεραν σε τουρκικά μέσα ότι η σιωπή από το AKP, εν μέσω της θύελλας Πεκέρ, μπορεί να οφείλεται σε αυτές τις ανησυχίες.

Οι κατηγορίες του Πέκερ εναντίον του Σοϊλού και άλλων πολιτικών του ΑΚΡ έχουν συγκλονίσει την Τουρκία, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει δώσει εύλογες εξηγήσεις και αναλαμβάνει δικαστική δράση εναντίον των εμπλεκομένων, με νέα κίνηση σήμερα, καθώς συνέλαβε τον αδελφό του Τούρκου αρχιμαφιόζου.

Πέτρος Κράνιας
capital.gr

Σχόλια