Το Φανάρι συμμετείχε σε οικουμενιστικό συνέδριο στη Γερμανία

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως συμμετείχε στο Οικουμενικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 15 Μαΐου 2021, με


Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως συμμετείχε στο Οικουμενικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 15 Μαΐου 2021, με τη συμμετοχή της Ρωμαιοκαθολικής «Εκκλησίας» και εκπροσώπων του Προτεσταντισμού, αναφέρει το «Evangelisch».

Ένα μήνα νωρίτερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Γερμανών Καθολικών, Thomas Sternberg, δήλωσε ότι στις 15 Μαΐου 2021 οι «Χριστιανοί όλων των ομολογιών» στις 7:00 μ.μ. «σε πολλούς χώρους λατρείας στη Φρανκφούρτη και σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουν την ευκαιρία να μπουν (στους ναούς – συντ.), να μάθουν για διαφορετικές παραδόσεις και –ακολουθώντας τη συνείδησή τους– να συμμετάσχουν στον εορτασμό της ζωντανής μνήμης του Ιησού Χριστού (δηλαδή, να μεταλάβουν – συντ.)».

Τόνισε ότι «το σήμα πρέπει να προέλθει από τη Φρανκφούρτη για να συνεχιστεί η αναζήτηση της οικουμενικής ενότητας στην καθημερινή ζωή και στις αμοιβαίες επισκέψεις σε κοινότητες».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, στη Γερμανία, εκπρόσωποι των Καθολικών και Προτεσταντικών εκκλησιών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια οικουμενική συνάντηση προσευχής με θεία κοινωνία, παρά την αντίρρηση της Συνέλευσης Δόγματος της Πίστης, η οποία θεωρεί «αδύνατη την αμοιβαία συμμετοχή στο Δείπνο του Κυρίου και η Ευχαριστία για Καθολικούς και μη Καθολικούς».


spzh.news
Ορθόδοξος Τύπος

Σχόλια